Съвсем наскоро ви съобщихме добрата новина, че ще видим Джейсън Кларк в главната роля в „Гробище за домашни любимци“, поредната дългоочаквана екранизация по роман на Стивън Кинг (при това един от най-популярните му). Освен че смятаме, че Кларк ще се справи чудесно с ролята, новината ни зарадва, защото явно по екранизацията се работи усилено и след години чакане и предположения, действително ще я видим скоро на екран.

Сега пък получаваме още една отлична кастинг новина – Джон Литгоу ще видим в ролята на Джъд Крендъл, възрастния съсед на семейство Крийд, който ги запознава с тайните около новия им дом в провинциален Мейн. Ако Литгоу ви се струва неподходящ избор, защото първата ви асоциация е с някоя от комедийните му роли, осъзнайте се – той неслучайно е носител на две награди „Тони“, няколко „Еми“ и „Златен глобус“ и две напълно заслужени номинации за „Оскар“. Любопитно ни е кой още ще се присъедини към тази нова екранизация – децата на семейство Крийд може и да са дебютанти, но предполагаме, че поне за ролите на Рейчъл Крийд и Норма Крендъл ще изберат познати имена.

Ако случайно не сте чели „Гробище за домашни любимци, ето го официалния синопсис на най-новото издание на романа от „Бард“. Не е кой знае колко подробен, но напълно достатъчен за сюжет на Стивън Кинг

Понякога е по-добре да си мъртъв… Когато семейство Крийд се премества да живее в красива стара къща в провинциален Мейн, всичко изглежда твърде хубаво, за да е истина: бащата – лекар, красива съпруга, очарователна дъщеричка, сладко бебе момченце – а сега и този идиличен дом. Като семейство те имат всичко… чак до гальовната котка. Но в близката гора се крие смразяваща кръвта сила – по-ужасяваща от самата смърт… и далеч по-могъща.

Режисьори на „Гробище за домашни любимци“ („Pet Sematary“) са Денис Уидмайър и Кевин Колш („Starry Eyes”), а сценарият е дело на Джеф Бюлер по едноименния роман на Стивън Кинг. Продуценти са Лоренцо ди Бонавентура, Марк Варадиан и Стивън Шнайдър.

Очаква се снимките да започнат това лято, а премиерата е планирана за след около година – 19 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Любимия ми актьор в любимия ми филм. Ква по чудесна новина.
    П.С. Е гробището не ми е от най любимите, но е в челната петица.
    П.С. 2 Литгоу е велик!

  2. Може би най-важният кастинг ще е за Гейдж… и силно се надявам да не го направят CGI ор съмтинг.