Like father, like son, you crazy MF!

Още от пръв поглед е ясно, че много трудно може да се намери някой, който толкова много да напомня на Джеймс Гандолфини… освен собствения му син. Американският актьор, който превърна в култов образа на Тони Сопрано, си отиде от този свят на 51 години през един юнски ден на 2013. Синът му Майкъл Гандолфини (от първата съпруга на Джеймс, продуцентката Марси Ударски) е вече на 22, а първата му поява на големия екран е през 2018, в „Бандитките на Оушън“. През 2019 участва в семейната приказна история „The Boy, the Dog and the Clown“, а тази година публиката вече го е виждала в „Cherry“ на братята Русо. Това означава, че момчето има зад гърба си известен опит – достатъчен, че да знае какво да прави пред камерата и не много тежък, че да „влезе“ в новия сериал „The Many Saints of Newark“ с прекалено сериозно наследство. Warner Bros. решиха още преди няколко години да „по-претоплят“ доказалото се „добро“, познато на цял свят като сагата на фамилия Сопрано – и филмът за предисторията е вече готов.

Партньорството на компанията-мейджър с HBO Max оказва безусловно влияние – стрийминг-гигантът непрестанно се нуждае от нови и нови заглавия, които да се конкурират за вниманието на неуморните зрители с нароилите се всевъзможни платформи. Времето в денонощието е ограничено до 24 часа и (все още) част от тях са ангажирани с off-лайн човешки дейности – затова е екстремно важно с какво НВО ще успеят да „подлъжат“ ползващите своите мобилни устройства да натиснат иконата именно на тяхното приложение. „Семейство Сопрано“ беляза първото десетилетие на ХХI век и се превърна в класика – време е Дейвид Чейс и Лорънс Конър да ни върнат с новия си разказ в 60-те години на ХХ век, по времето на бунтовете в Нюарк, когато чернокожите и италианските гангстери са във война.

Този трейлър изглежда удивително добре и силно се надяваме филмът да надгради очакванията. Майкъл Гандолфини в ролята на младия Тони Сопрано показва заложби да се представи съвсем правдоподобно за един истински начинаещ гангстер. В актьорската компания на Алесандро Нивола (чичо му Дики Молтисани), Джон Бърнтол (баща му Джовани „Джони бой“ Сопрано), Вера Фармига (майката Ливия Сопрано), Лесли Одъм младши, Кори Стол, Били Магнусен (Поули Гуалтиери), Джон Магаро (Силвио Данте), Мичела Де Роси и великолепния Рей Лиота, младият Гандолфини има шанса да създаде интригуващ образ, който да „съблазни“ младежите с афинитет към гангстерските сюжети и умелото използване на юмруци + огнестрелни оръжия. Кой знае, може след като са видели израстването на младия Сопрано, да преценят, че трябва да се запознаят с историята на семейството – и така ще си поседят още шест сезона време (или 86 епизода) на територията на НВО…

The Many Saints of Newark“ е режисиран, както вече знаете, от Алън Тейлър, като създателят, сценарист и продуцент на „Семейство СопраноДейвид Чейс си остава основната творческа движеща сила зад проекта. Премиерата на филма ще бъде на 1 октомври 2021 – едновременно в кината и по HBO Max, като достъпа до филма на територията на стримийнг-канала ще бъде разрешен 31 дни след кинопремиерата. Нямаме търпение да видим резултата!

many_saints_of_newark_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Майкълчо играе също и в „The Deuce“, където не се справя лошо. На мен много ми се искаше да бъде сериал, дано и тва стане.