Късометражният „Човешкият глас“, който имахме щастие да гледаме на Киномания, беше прекрасен, но ни остави силно копнеещи за нова пълна доза от творчеството на великия Педро Алмодовар. Слава богу, испанският майстор вече приключи снимките на следващия си игрален филм – „Parallel Mothers” („Madres Paralelas”) и няма да ни се наложи да чакаме твърде дълго, за да го видим на екран.

Когато представихме проекта преди близо година, споменахме, че с „Parallel Mothers” Алмодовар се завръща към едно от най-големите му вдъхновения и централна тема в творчеството му – майчинството, а филмът ще разкаже паралелно развиващите се истории на две жени, които раждат по едно и също време. Сега обаче, от официалния синопсис научаваме, че майките ще бъдат три, а не две, и за разлика от обикновено, този път Алмодовар ще обърне фокуса си към несъвършените майки.

Самият Педро Алмодовар казва:

Завръщам се към женската вселена, към майчинството, към семейството. Говоря за важността на предците и потомците. Неизбежното присъствие на паметта. Има много майки във филмографията ми, но тези, които са част от тази история, са различни… Като разказвач, в момента несъвършените майки ме вдъхновяват най-много.

В ролите на трите майки влизат дългогодишната творческа партньорка и муза на Алмодовар Пенелопе Крус, Айтана Санчес-Хихон и младата Милена Смит. Можете да видите как ще изглеждат в ролите на първите снимки от филма, както и в официално видео „зад кулисите“.

madres-paralelas-3-20210603 madres-paralelas-1-20210603 madres-paralelas-56-20210603 madres-paralelas-4-20210603 madres-paralelas-5-20210603

Тук е моментът да отбележим, че в „Parallel Mothers” ще видим още Израел Елехалде като главния мъжки персонаж и други две дългогодишни любимки на Алмодовар (а и наши) – Хулиета Серано и неподправената Роси де Палма. Друго нямаме какво да добавим на този етап. Обожаваме Педро Алмодовар и „женските“ му филми и нямаме търпение да видим какво ни е подготвил този път със смяната на фокуса към „несъвършените майки“. Нямаме съмнение, че крайният резултат (освен, че ще е добро кино) ще е тежък, но прекрасен и ужасно емоционален.

Все още няма официална дата за премиерата на „Parallel Mothers” („Madres Paralelas”) (имаше надежди за предстоящия Кан, но шансовете са малки), като най-оптимистичните прогнози са за края на годината, но най-вероятно говорим за началото на следващата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *