Както се (о)казва – три филма заедно за две години си е сериозен резултат. Става дума за Брадли Купър и Дженифър Лоурънс – „Наръчник на оптимиста” и „Американска схема” на Дейвид О.Ръсел и вече готовия „Serena” на прекрасната Сузане Биер. Заснет през пролетта на 2012 година, филмът очевидно доста време прекарва в постпродукционния си период (режисьорката е жесток перфекционист) и вече има трейлър, който е предназначен за британския пазар.

Изглежда като солидна драматична история в епоха и едно е сигурно – Биер умее да извлече най-доброто от актьорите, затова се пригответе за положителни отзиви за филма. Проектът започва развитието си през 2010 година по адаптирания роман на Рон Раш, начело на екипа тогава е Дарън Аронофски, а в главната роля щеше да бъде Анджелина Джоли.

В края на 20-те години, в планините на Северна Каролина, влюбените младоженци Джордж и Серина Пембъртън започват да градят своя империя за дърводобив и дървообработване. Младата нахакана съпруга става истински партньор на мъжа си – успешно надзирава работници, ходи на лов за гърмящи змии, дори спасява живота на един мъж в пустошта. Завоювали власт и влияние, семейството не разрешава на никого да застава на пътя им, огрян от любовта им и утъпкан с амбиция. Но Серина разкрива неподозирана част от миналото на Джордж и последват множество драматични обрати, от които зависи съдбата на техния „съвършен” брак…

Дебютът на „Serena” във Великобритания е по време на Лондонския филмов фестивал, официалната му премиера е на 24 октомври, а в следващите месеци показът му на голям екран ще се разширява и в други европейски държави. В роли ще видим още Тоби Джоунс, Рис Ифанс, Сам Рейд и Шон Харис. За момента филмът няма дата за пускане пред публика в Щатите, което е меко казано странно, при положение че знаем как всички отвъд Голямата вода си припадат и по (доста недолюбвания от мен) Брадли Купър, и по (сочната младост на) Дженифър Лоурънс.

Пророкуваме, че в момента, в който отмине шумотевицата около „Сойка-присмехулка – част I”, нещата бързо ще се изяснят, ще се намери премиерен уикенд за „Serena” и ще се заговори упорито за Оскарови номинации. Така де, Сузане Биер съвсем не е случаен човек!

Вижте и вдъхновените синеоки плакати на филма…

плакат

плакат

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *