Според изписаното през вековете от и за тях, ирландците лесно могат да се окажат сред вечните „мъченици“ на човечеството. Родената в Дъблин Ема Донахю се дипломира като доктор по английска литература в Кеймбридж, автор е на романи, разкази, пиеси, сценарии, статии, получава множество награди за книгите си, част от които са бестселъри, както и номинация за „Оскар“ за „Стая“ на Лени Ейбрахамсън.

От края на миналия век Донахю живее със съпругата си в Канада и именно там създава най-успешните си творби. Сред тях е и „The Wonder“ – роман, който предстои да бъде екранизиран, като главната роля е предназначена за Флорънс Пю, а режисьорът на „Gloria“ и „A Fantastic WomanСебастиан Лелио ще режисира този проект по сценарий на Алис Бърч.

Споменахме мъченичество, защото на публиката са добре познати несгодите с вечното потисничество от страна на британците, прочутият глад в средата на XIX век и всевъзможни несправедливости, които са част от историята на Зеления остров. Действието на „The Wonder“ се развива именно във въпросния „гладен“ период – едно момиче продължава да живее, без да яде и да пие и без да проявява никакви признаци на болест или отпадналост. Една сестра на име Либ Райт се отправя към малкото поселение в централна Ирландия, за да види с очите си странния феномен.

Този сюжет е любопитен и поради факта, че съчетава в себе си историческа драма и психологически трилър, със своеобразна медитация върху представите за добро и зло. И след като самият Стивън Кинг удостоява с похвали книгата на Ема Донахю в едно от редките си ревюта за The New York Times, сигурни сме, че ще се съгласите с нас – очакванията за екранизацията на историята са доста високи. За това, разбира се, допринася и славата на режисьора Лелио като един от най-интересните и провокативни автори в последното десетилетие; Флорънс Пю също завоюва вниманието на киноспециалисти и публика с участието си в „Midsommar“, „Малки жени“ и очакваме появата ѝ в „Черната вдовица“, както и в режисьорския филм на Оливия Уайлд „Don’t Worry Darling“, в партньорство с Хари Стайлс.

В продуцентския екип на „The Wonder“ се включват Ед Гини („Room“, „The Favourite“) и Теса Рос („The Lobster“, „Carol“). Снимките се очаква да започнат през август в Ирландия. Ще ви информираме своевременно за ъпдейти по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *