джо райт
Джо Райт

След приключване на ангажиментите около сезона на наградите с последния си филм „Най-мрачният час“, Джо Райт се впуска в нова авантюра. Според Variety той ще се захване с екранизацията на трилъра на А. Дж. ФинThe Woman in the Window”, като адаптацията на текста ще бъде подготвена от носителя на „Пулицър“ Трейси Летс („August: Osage County), а продуценти ще бъдат Скот Рудин („The Social Network) и Ели Буш („Lady Bird).

Тази информация леко се конфронтира с това, което знаем за „Stoner” – бяхме останали с впечатлението, че ако ще си говорим за Райт, ще трябва да очакваме подробности по екранизацията на бестселъра на Джон Уилямс за бедния фермер Уилям Стоунър (Кейси Афлек), който става учен и модел за поведение в обществото, докато си проправя път сред нелеката реалност на живота в първата половина на ХХ век. Всъщност няма да се учудим, ако се окаже, че Джо Райт е решил да действа паралелно по два проекта – случва се често на други режисьори, особено ако си харесват историята и не искат да им се „изплъзне”!

Подробностите около сюжета на „The Woman in the Window” събужда спомени за „Rear Window” и навява асоциации с „The Girl on the Train”, но по-добре да прецените сами – ето какво гласи официалният синопсис на книгата на А. Дж. Фин:

Анна Фокс живее сама – особнячка, изолирала се в своя дом, нейде в Ню Йорк, без да изпитва желание да се появи навън. Тя прекарва дните си в компанията на вино (може би дори прекалено много), гледа стари филми и си спомня по-щастливи, отминали времена… докато шпионира съседите. Семейство Ръсел се нанасят в къщата отсреща: баща, майка и техния син-тийнейджър – перфектното семейство! Но една вечер, -когато Анна отново гледа през прозореца, тя вижда неща, които не са предназначени за чужди очи – светът й започва да се разпада и шокиращи тайни излизат наяве… Какво е реалността? Кое е измислено? Кой е в опасност? Кой контролира всичко? В този дяволски хипнотизиращ трилър никой – и нищо – не е това, което изглежда…

Който и да се окаже следващият проект на Джо Райт, ще ни е любопитно да видим негова интерпретация на жанрова история, каквато обещава да е екранизацията на този роман. Чудно ни е и как ще протече кастинга – силните и способни актриси в подходяща възраст сякаш не са малко, но все пак е супер важно да се направи правилният избор, защото (както казва един наш познат режисьор) „не трябва да се пести време за кастинг – откриеш ли правилните хора за ролите, ти си направил половината филм”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *