Винаги е освежаващо да гледаш голяма драматична звезда в жанрово упражнение и ново амплоа. Такъв е случаят с Изабел Юпер и „Кръстницата“. В тази криминална комедия великата актриса се забавлява с лек сюжет и приятен за окото стил.

Може да гледаге филма днес от 19 часа в зала „Славейков“. Юпер се превъплъщава в Пасианс Портофю – зле платена и преуморена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика.

Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа, и ще се сдобие с прозвището Mama Weed. („Мама Марихуана“).

Филмът е по романа „Кръстницата“ на Анелор Кер, а прожекцията – част от селекцията „От книгата до екрана“ на Френския институт. Входът е с билет на стандартна цена   лв. / намалена цена 4 лв., или с абонаментна карта

А от 21 до 30 юни в зала „Славейков“ ще се проведе Фестивалът на младото европейско кино. После киното ще се завърне през септември с нова селекция от филми посветени на жените режисьорки!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *