Нов страшно любопитен минисериал се заражда като продукция на една от американските телевизии, чиито проекти обикновено са доста интересни и провокативни – FX. Каналът излъчва и продуцира само проекти, насочени към зряла аудитория, които обикновено са предизвикателни, нестандартни и съответно дълбоко ни вълнуват.

Новият им сериал е в развитие от известно време и представлява адаптация на романа на Джон КракауерUnder the Banner of Heaven”. Когато през 2011 г. Warner Bros. купуват правата на книгата за превръщането и във филм, режисьор е трябвало да бъде Рон Хауърд, а сценарист Дъстин Ланс Блек („Milk”, „J. Edgar”). В днешния вариант на проекта Ланс Блек ще бъде шоурънър, а Хауърд ще има само продуцентска роля, като вместо него на режисьорското място ще седне Дейвид Макензи. Смятаме това не просто за правилен ход, а за изключително важна поправка на посоката на този проект, тъй като Хауърд )когото по принцип харесваме) просто не е човек, от когото очакваме провокативни и неудобни истории. Макензи пък с „Hell or High Water” и „Outlaw King” ни показа, че изключително добре умее да разказва сложни истории за герои, които са многопластови и всъщност не се вкарват лесно в рамката „добри или лоши“.

А „Under the Banner of Heaven” ще има нужда именно от такъв нюансиран подход. Сюжетът се занимава с отдаден на мормонската си вяра детектив, чиято увереност в религията се разклаща, когато трябва да разследва бруталното убийство на млада жена от общността му. В ролята на убитата девойка ще видим Дейзи Едгар-Джоунс, която изгря на сцената с хитовия „Normal People”, а детективът ще бъде изигран от страхотния Андрю Гарфийлд. Гарфийлд ни е любимец и обичаме да го гледаме по принцип, а вече започва да става забележимо, че той самият очевидно има дълбок интерес към изследването на герои, които имат много силни връзки с вярата си – игра такива в „Мълчание”, „Възражение по съвест”, предстои да го видим в „The Eyes of Tammy Faye”, така че още един герой, който по някакъв начин ще изследва отношенията си с религията и божественото само ще допринесе към увеличаващото му се резюме.

Under the Banner of Heaven” звучи точно като нещо, направено по наш вкус – едновременно криминална история, насложена на фона на оплетените взаимоотношения в малко общество, начело със сложен герой, който води вътрешна борба докато се опитва да разгадае престъплението. Пишете ни зарибени отсега!

За сега премиерна дата не е обявена, но се очаква снимките да започнат в най-скоро време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *