house-of-dragon_20210506

Успеха и популярността на „Игра на тронове“ през всичките 8 сезона, в които сериала излизаше, не може да бъде преекспонирана – поредицата беше абсолютен феномен, който накара всяко едно холивудско студио да си мисли, че публиката е зажадняла за каквато и да било квази-средновековна фантастична история, в която има някаква заченка на политика и някаква следица от дракони. И също толкова не може да се преекспонира главоломното и повсеместно разочарование от финала на този сериал, който толкова дълго време доминираше всяка една дискусия за телевизия въобще.

Въпреки това обаче Холивуд (и по-конкретно в случая – HBO) знае, че с печеливша формула не се спори – още приключения в света на „Песен за огън и лед“ ще има, въпросът е как да се направи така, че дори и крайно разочарованите и вече леко скептични фенове да бъдат накарани да се хванат отново на хорото. Те първо смениха курса, отмениха единия spin-off проект и решиха да се фокусират върху другия – „House of the Dragon”, който явно върви една идея по-добре, поне засега, щом решиха да ни споделят първи рекламни кадри.

Припомняме, че „House of the Dragon” ще разкаже историята на инцест-практикуващите драконови ездачи от дом Таргариен, три поколения преди началото на познатата история. Първите снимки, които ще видите по-долу, представят само няколко от главните действащи лица в сериала, някои от тях с характерните платиненоруси коси на Таргариените, както и кратки представяния на самите герои. Напълно разбираемо е, че за сега други подробности няма, тъй като сериалът е започнал снимки едва преди месец.

На снимките подред виждаме:

Ема Дарси като принцеса Ренира Таргариен, първородното дете на краля, която има чиста валирианска крав и е ездач на дракони. Мнозина биха казали, че Ренира е родена с всичко… освен, че не е родена като мъж.

Мат Смит като принц Деймън Таргариен, по-младият брат на крал Визерис и наследник на трона. Безконкурентен воин и ездач на дракони, Деймън притежава чистата драконска кръв, но както се знае, когато един Таргариен се роди, боговете хвърлят монета във въздуха….

got_20210506

Стив Тусен като лорд Корлис Веларион – „Водната змия“, повелителят на дом Веларион, валерийска династия стара, колкото дом Таргериен. Като Водната змия, най-известният морски приключенец в историята на Уестерос, лорд Корлис е издигнал дома си до властова позиция, по-богата от Ланистърите и притежаваща най-големия флот в света.

steve-toussaint

Оливия Кук като Алисент Хайтауър, дъщерята на Ото Хайтауър, Ръката на краля, която е най-красивата жена в Седемте кралства. Тя е отгледана в Червената цитадела, близо до краля и най-приближените му. Тя притежава както царедворска грация, така и изострен политически нюх.

Рис Ифанс като Ото Хайтауър, Ръката на краля. Сер Ото служи лоялно и вярно както на краля, така и на собствената си земя. Според Ото, най-голямата заплаха пред кралството е братът на краля, Деймън в позицията му като наследник на трона.

olivia-cooke-rhys-ifans

House of the Dragon” е написан, естествено, от Джордж Р. Р. Мартин и Раян Кондал („Colony”, „Rampage”). Шоурънър и режисьор на пилотния епизод, както и някои от последващите епизоди, е Мигел Сапочник, режисирал някои от най-запомнящите се епизоди на оригиналния сериал, например „Battle of the Bastards”.

Премиерна дата не е обявена, но си представяме, че HBO ще бързат да пуснат сериала възможно най-скоро, така че ще се оглеждаме за още новини в идните месеци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *