Буквално часове след новината ни за снимките от новия филм на легендарния Хаяо МиязакиThe Boy and the Heron, в мрежата се повиха още официални кадри, които развинтват въображението на феновете и усилват нетърпението им за срещата с историята, която е подготвил майсторът на алегоричните рисувани приказки от страната на Изгряващото слънце.

Очевидно студио Ghibli няма да продължат успешната за Япония кампания със самотния филмов постер и в навечерието на премиерата в Торонто вече има и намек за сюжет – едно момче се отправя на пътешествие към магичен подземен свят, за да спаси семейството си. Новите визии представят няколко от героите на филма – момчето от заглавието, човек с пилешки крака, както и бандитски крал на птиците.

Написана и режисирана от Миязаки, The Boy and the Heron е вдъхновена от романа How Do You Live? на Гензабуро Йошино от 1937 година, а историята е позиционирана по време на Втората световна война. След смъртта на майка си, малкото момче на име Махито се премества да живее в едно село с мащехата си Нацуко. Там той среща една сива чапла, която го нарича „дългоочакваният“ и за момчето започва пътешествие, подобно на Алиса в страната на чудесата – за да спаси семейството си, то попада в магичен подземен свят.

Според продуцента Тошио Сузуки филмът е „мащабна, фантастична история“, разказана с над два часа великолепна, класическа анимация, като всяка минута от нея е била завършена благодарение на работата на 60 аниматора в продължение на един месец! Музиката е дело на дългогодишния сътрудник на Миязаки – Джо Хисайши.

Премиерата на The Boy and the Heron в САЩ предстои през септември, в програмата на Нюйоркския филмов фестивал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *