Добре документирано е, че един от предстоящите филми тази година, за които най-много се вълнуваме, е „The Green Knight” на Дейвид Лоуъри. Сред всичките блокбъстъри, които пропуснахме, сред всеки един проект, който не принадлежи на студио със собствена стрийминг платформа, „The Green Knight” се откроява, защото по всичко, което сме видели досега, наистина смятаме, че това може да се превърне в един от любимите ни филми за годината.

За който не знае, веднага ще обясним защо – „The Green Knight” поне на хартия и на рекламни материали изглежда да притежава всеки един аспект, за който си мечтаем от един филм. Има интересна фантастична история, базирана на познати персонажи, но самият сюжет не ни е много известен – средновековната легенда разказва за племенникът на крал Артур Гауейн и неговите приключения, а не за легендарния крал и неговите рицари. Имаме страхотен актьорски екип (Дев Пател, Алисия Викандер, Джоел Еджертън и др.), предвождан от много обещаващ и нестандартен млад режисьор, чиято работа до сега само ни е впечатлявала. И имаме безобразно, неописуемо красиви рекламни кадри, които не желаем да виждаме повече – искаме направо да се потопим в света на сър Гауейн.

И въпреки че ние си бяхме готови да влезем в кината още след първия трейлър, сега прекрасниците от А24 пускат още един, с който само още повече затвърждават убеждението ни, че отново са успели да създадат нестандартен независим филм, чието съществуване ще ни обогати като киномани. Вижте новия трейлър на „The Green Knight” сега:

Този трейлър разкрива една идея повечко от сюжета, отколкото беше включен в първия, но определено не се оплакваме и не смятаме, че са попаднали в капана на прекомерното издаване на тайните, които предстоят. Напротив, даже още повече си личи колко много изненади крие в ръкава си „The Green Knight”, колко впечатляващи фантасмагории ни предстои да видим и колко интересен герой ще изследваме. Впечатляващо е, че дори самият трейлър успява да има история в различни стадии – първоначално младият и безразсъден рицар се втурва срещу предизвикателството с главата напред, но когато минава известно време и живота му се променя, той вече има друга перспектива и ще гледа на мисията си с други очи.

В добавка към трейлъра ви припомняме и официалния синопсис, от който веднага си личи, че филмът ще предложи още много неща и вече сме сигурни, че всяко едно от тях ще се надпреварва с предишното за това, колко красиво и иновативно е.

Едно епично фентъзи приключение, базирано на безсмъртните легенди за крал Артур, „The Green Knight” разказва историята на сър Гауейн, инатливият и безразсъден племенник на крал Артур, който се отправя на опасното пътуване да се изправи срещу едноименния Зелен рицар, огромен непознат със зелена кожа, който тества хората. Гауейн се изправя срещу духове, гиганти, крадци и мошеници в приключение, което се оказва по-дълбоко, ще дефинира характера му и ще докаже ценността му пред семейството и кралството му, като го изправи пред най-опасното изпитание.

the-green-knight-dev-patel-poster

Режисьор и сценарист на „The Green Knight” е Дейвид Лоуъри („The Old Man and the Gun”, „Призрачна история”). В ролите са Дев Пател, Алисия Викандер, Джоел Еджъртън, Бари Кьоган, Кейт Дики, Шон Харис, Ралф Инесон, Ерин Келиман и др.

Премиерата е насрочена за 30 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Егати и тъпия филм! Нахвърляли са някакви лайна към вентилатора, в стремеж нещо да се залепи! Ха-ха!
    Да не говорим, че по-принцип си е политкоректно лайно с претенции(абсолютно безпочвени) за изкуство!

    1. Абе, на теб още ли не са ти спрели интернета?! Ходи гледай Шазам и не се мъчи да остроумничиш!

    2. А-ха! На теб ти е харесал явно! Ха-ха! Ами всеки си има вкус! Нали знаеш какво е направило кучето?! Та и ти така!😁

  2. Да не би да ти трябва донор за трансплантация на мозък, Цицумаки?! Ама ме съмнява да си аутист, те са поне три пъти по-умни от теб! Ха-ха!

  3. Има някой олигофрен, Цицумаки, познай кой е от веднъж?! Ха-ха! И сега, ако напишеш какво точно ти е харесало в този филм?! За да видим „професионалната“ ти преценка! 😁