Официалният трейлър на интригуващата българска продукция Игра на доверие е вече факт. Филмът, създаден по идея на Яна Маринова, ще излезе на голям екран в цялата страна на 17 февруари 2023 година. В основата му стои вдъхновяващата и вълнуваща среща с личните истории на майка и дъщеря. Времената, в които живеят, са различни – обществото се променя, но на всяка от тях се налага да търси своето място в него, да се бори докрай за собственото си спасение и право на самостоятелност.

Емоционално наситената продукция с елементи на трилър отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него.

Режисьор е Мартин Макариев, а сценарият е на Борислав Захариев. Идеята и инициативата за създаването на филма са на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и от личната съдба на майка си. Продукцията ще провокира разгръщането на по-задълбочен и открит обществен разговор по темата за домашното насилие и агресията у дома, както и за тормоза в работна среда. Статистиката сочи, че всяка трета жена у нас има подобен опит и само откровеният поглед към тези проблеми може да донесе така необходимата позитивна промяна.

Двете паралелни сюжетни линии проследяват съдбата на Даниела в миналото и нейната дъщеря Елена в настоящето – млади жени, които търсят най-правилния път към личното си щастие, но се сблъскват с ограничения, норми, предразсъдъци и натиск върху най-съкровеното човешко право – правото на свободен избор.

Главните роли в Игра на доверие се изпълняват от Яна Маринова (Даниела), Луиза Григорова-Макариев (Елена), Владимир Зомбори и София Иванова Ласкин, а актьорският състав включва още Александър Димов, Пламен Манасиев, Христо Петков, Мария Каварджикова, Искра Донова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и др.

Оператор е Андрей Андреев, продуцент е Яна Маринова за „Spirit Production House“, изпълнителни продуценти са Мартин Макариев, Яна Маринова и Александър Сано. Това е следващият пълнометражен филм на основна част от екипа, работил по супер успешния В сърцето на машината, който събра над 120 000 зрители и е актуалното българско предложение за наградите ‚Оскар“.

Игра на доверие ще излезе на голям екран в цялата страна на 17 февруари 2023 година.

Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“ 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Jesus !
    Нищо няма да предизвика в което и да е общество нещо, което на втората дума звучи така фалшиво…
    Такива истории има със сигурност – и точно защото ги има и точно защото са важни и точно защото съм видял през какво минават и са минавали жени в нашата мила татковина – zero толеранс за тази лъжа ….

  2. Озадачаващо, но трейлърът не изглежда чак толкова зле. Уви, крайният резултат е предизвезстен, предвид „талантите“ ангажирани в тази продукция.