На всички през изминалата година ни липсваха блокбъстърите, комиксовите филми и всякакви високобюджетни екшъни, но поне откъм инди филми бяхме сравнително задоволени, заради алтернативните методи, които студията намериха да дебютират произведенията си. Една от най-големите трагедии обаче беше, че любимците ни от А24 решиха да не се възползват от тези различни стратегии и забавиха с повече от година един от филмите, за които сме най-нетърпеливи да видим – „The Green Knight”.

Сега, когато най-сетне по всичко личи, че се завръщаме към нормални рилийз графици, А24 връщат новия филм на Дейвид Лоуъри в програмата си и съответно решават да ни припомнят за него с първи рекламни снимки след трейлъра, който видяхме преди повече от година. Припомняме, че „The Green Knight” разказва история, базирана на средновековната поема „Сър Гауейн и Зеленият рицар“, в която чаровникът Дев Пател ще изиграе сър Гауейн.

Влюбихме се в първия трейлър, заради иновативните кадри, които видяхме и заради цялата мистериозна атмосфера, която не ни показа почти нищо от сюжета, а напротив – разчиташе на това, че ще ни заинтересува с тона си и визуалните си красоти. И бяха напълно прави. Така или иначе дори и без трейлъра, със сигурност нямаше да пропуснем ново произведение на Дейвид Лоуъри след впечатляващия „Призрачна история“, но сега вече знаем, че този филм ще ни предложи друго ниво на фантастичен и странен разказ. Имаме доверие, че Лоуъри няма да е жертвал емоционалната дълбочина на историята си за сметка на визията, а ще ги е комбинирал в услуга на крайния резултат.

Новите промоционални кадри разчитат отново на визуални красоти – както заобикалящата природа, така и безобразно секси разрошената коса на Дев Пател. Вижте ги сега:

the-green-knight-2 the-green-knight-1 the-green-knight-3-1

Секси разрошената коса определено не е за подценяване, но няма как да не споменем, че със сигурност кадъра, в който Пател е само в силует, а държи огромна брадва е този, който най-много ни вълнува. Все пак ние говорим за емоционална дълбочина и разискване на тематика, в което знаем, че Дейвид Лоуъри е много добър, но тук в крайна сметка ще има и борба със зелен гигант, така че е добре, че виждаме, че сър Гауейн ще бъде подобаващо въоръжен. Единствено съжаляваме, че нямаме все още промоционални кадри на Алисия Викандер и Джоъл Еджертън, които имат поддържащи роли. Истината обаче е, че всъщност не ни трябват никакви снимки и никакви трейлъри повече, трябва ни просто филмът да излезе.

Прилагаме и новите character плакати, които излязоха и които успешно добавят към впечатлението, че този филм дори и да не нищо е друго, визуално ще бъде превъзходен.

the-green-knight-poster-51 the-green-knight-poster-52 the-green-knight-poster-53 the-green-knight-poster-54 the-green-knight-poster-55

Режисьор и сценарист на „The Green Knight” е Дейвид Лаури („Ain’t Them Bodies Saints”, „Призрачна история”). В ролите са Дев Пател, Алисия Викандер, Джоел Еджъртън, Бари Кьоган, Кейт Дики, Шон Харис, Ралф Инесон, Ерин Келиман и др.

Премиерата е насрочена за 30 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *