Цялото ни обичащо филми същество потрепва развълнувано при перспективата за поредното инди бижу, донесено от една от любимите ни компании в момента – A24. Новият им проект се нарича „The Green Knight”, има повече от чудесен актьорски екип и е описван като средновековно фантастично приключение, вдъхновено от една от най-популярните легенди за Рицарите на Кръглата маса.

По-конкретно „The Green Knight” e базиран на средновековната поема „Сър Гауейн и Зеленият рицар”. Във филма титулярната роля на Гауейн, племенникът на крал Артур, ще бъде изиграна от крайно чаровния Дев Пател. Сър Гауейн тръгва на приключение да се изправи срещу легендарният зеленокож гигант, познат като Зеленият рицар – начинание, което ще изпита всичките му рицарски качества.

Разказваме това, а по-надолу ще можете да видите и официалният синопсис. Сега обаче ви прадлагаме да видите трейлъра, от който нищо от тези неща не става ясно. Напротив, прекрасните А24 са решили вместо това да заложат на мистерия, силни визуални хрумки и фантастично-драматични елементи, които по-скоро ни подсказват, че това съвсем няма да бъде поредното средновековно приключение, каквото сме гледали до момента.

Странната, почти злокобна атмосфера и завоалираният начин на показване на събитията никак не ни учудва. Все пак режисьор е Дейвид Лоуъри, който преди няколко години направи абсолютно несравнимият „Призрачна история”. Ако дори и малко „ The Green Knight” се приближава към „Призрачна история” от гледна точка на емоционална и тематична дълбочина, сме сигурни, че ни очаква нещо наистина специално. Да не говорим, че дори само от трейлъра, филма просто изглежда впечатляващо красив – кадъра с пламтящата глава на Пател вече ни е забит в главите.

А дори не сме споменали, че поддържащите роли са поети от Алисия Викандер и Джоъл Еджъртън, които и двамата сами по себе си са достатъчна причина да гледаме нещо.

Ето го и официалният синопсис, а веднага след него ще откриете и първият постер, който също ни допада:

Едно епично фентъзи приключение, базирано на безсмъртните легенди за крал Артур, „The Green Knight” разказва историята на сър Гауейн, инатливият и безрасъден племенник на крал Артур, който се отправя на опасното пътуване да се изправи срещу едноименния Зелен рицар, огромен непознат със зелена кожа, който тества хората. Гауейн се изправя срещу духове, гиганти, крадци и мошеници в приключение, което се оказва по-дълбоко, ще дефинира характера му и ще докаже ценноста му пред семейството и кралството му, като го изправи пред най-опасното изпитание.

плакат

Режисьор и сценарист на „The Green Knight” е Дейвид Лаури („Ain’t Them Bodies Saints”, „Призрачна история”). В ролите са Дев Пател, Алисия Викандер, Джоел Еджъртън, Бари Кьоган, Кейт Дики, Шон Харис, Ралф Инесон и др.

Премиерата е насрочена за 29 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *