Радостни сме, когато ставаме свидетели на впечатляващи моменти, в които нещо в киното избухва – и се появява нова творба, която (в това сме сигурни!) няма да остави никого безразличен. Нямаше реален Кан миналата година – ето, че сега се завръща! Вярно, през юли, но обещанието за начало е абсолютно взривоопасно. Става дума за най-новия филм на Леос КараксAnnette“ – именно той ще има честта да открие 74-ия фестивал в Кан.

Споменавали сме няколко пъти филма през последните четири-пет години и както мрънкахме учтиво, че все някога трябва да „изтече“ официален поглед, сега директно имаме шанс да видим как си партнират любимата ни Марион Котияр и ставащият все по-добър (с каквото и да се захване!) Адам Драйвър.

Тотален кеф! Това е първото заглавие, обявено от екипа на Кан-ския фестивал, като официалната програма ще бъде разкрита през май. Нека не забравяме, че „Annette“ е мюзикъл – вече виждаме учудено повдигнати вежди по адрес на Драйвър, ала всички, които са забравили какво може той, съветваме да видят отново минутите преди финала на „Marriage Story“, как се справя със Зондхайм… Напомняме официалния синопсис:

Annette” е музикална история, в центъра на която е един комедиен артист (Адам Драйвър), чиято съпруга е световно известна оперна певица и ненадейно си отива от този свят. Той се оказва сам с двегодишната им дъщеричка Анет, която притежава изненадваща дарба…

Във филма участва и Саймън Хелберг, добре познат от „The Big Bang Theory“, а оригиналната музика, както и сценария, са дело на театралната арт-поп група от Лос Анджелис Sparks, които споделиха в Сънданс през януари:

Филмът е изключително специален. Безкомпромисен е в много отношения, при това е истински мюзикъл. И Адам Драйвър пее много повече, отколкото може да се представите, както и Марион Котияр. Историята е уникална и сме горди, че успяхме да я направим.

Разбира се, и ръководството на най-авторитетния фестивал в света не пести суперлативи по адрес на творбата на Леос Каракс – „всеки негов филм е събитие“, казва президентът на фестивала Пиер Лескюр, а Тиери Фремо добавя:

Не бихме могли да си мечтаем за по красиво завръщане на киното на белия екран на територията на фестивала, където филмите разгръщат своето великолепие. Киното на Каракс е взаимодействие между силата на образите и тайнствената алхимия, благодарение на които киното съчетава модерност и вечност.

Отсега завиждаме на всички привилегировани, които ще имат шанса да се върнат към спомените за света преди пандемичните ограничения и да видят на живо отново гостите на червения килим на Кроазет. През 2021 година Кан ще се проведе от 6 до 17 юли, а след това Amazon планират да разпространят „Annette” на кино в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *