Не знаем до каква степен феновете на „Хари Потър“ жадуват за приключения в нов магичен свят, но имайки предвид колко са разочароващи последните допълнения към тяхната вселена, можем да предположим, че има хора, които ще искат да се потопят в друга подобна. Към тях добавяме и милионите купувачи на магически разкази за подрастващи и въобще не се съмняваме, че към новия такъв проект на Netflix ще има голям интерес.

Говорим, разбира се, за дългогодишно подготвяната екранизация на „Училището за Добро и Зло“ („The School for Good and Evil”) на Соман Чейнани – поредица от 6 книги продадена в повече от 2 млн. екземпляра и преведена на повече от 30 езика. Когато първо разбрахме за финализирания екип на проекта, споделихме някои притеснения за режисьорските умения на Пол Фийг, но пък нямахме никакви съмнения за актьорските способности на две от дамите, предвождащи актьорския екип – прекрасните Чарлийз Терън и Кери Уошингтън.

Наскоро излезе първия тийзър, който Netflix пускат за проекта, а с него и обявление на пълния каст, който трябва да признаем, че е истински впечатляващ. Освен Уошингтън и Терън, в някои от останалите роли на „възрастните“ персонажи ще видим още Мишел Йeо като професор Ема Анемоне, Лорънс Фишбърн като директор на училището, както и сър Бен Кингсли, Рейчъл Блум, Пати ЛюПон и Роб Дилейни в засега необявени роли. Главните героини – двете ученички и приятелки пък ще бъдат изиграни от София Ан Карузо и София Уайли. Преди дни също така беше обявено, че нашата кралица Кейт Бланшет се присъединява към екипа, но само като разказвач.

Вижте първия тийзър сега:

Всъщност тийзъра съвсем не изглежда лошо като за подобен тип фантастична приказна история. Разбира се, „Хари Потър“ влиянията си личат от километри, но това е напълно нормално – произведението на Дж. К. Роулинг ще има отзвук в този жанр години наред. Първите кадри, които ни се показват, едновременно успяват да покажат заигравката с познати приказки (като кристалната обувка на Пепеляшка и отхапаната ябълка на Снежанка), но и да ни запознаят с част от динамиката в училището. Героините на Терън и Уошингтън – Лейди Лесо и професор Клариса Дови, може да са на различни страни на „доброто и злото“, но пък очевидно имат добра колегиална връзка, която вероятно ще бъде интересна. Стига на тези страхотни актьори да им е дадено да изградят интересни персонажи, които да поддържат историята на младите героини така, както го правеха учителите в „Хари Потър“, смятаме, че може да има достатъчно, за да бъде филмът забавен дори и за хората, които не са запознати с оригиналния текст.

Училището за Добро и Зло“ („The School for Good and Evil”) е режисиран от Пол Фийг. Сценарият е написан от него, Дейвид Магий (“Life of Pi”) и Малия Скоч Мармо („Hook“).

Премиерна дата за сега не е обявена, но се очаква филмът да излезе в Netflix през есента, като се планира и разпространение в ограничен брой киносалони.

schoolposter20220702

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *