В първия момент, когато разбрахме за предстоящия антологичен проект на Дейвид УейлSolos”, подготвян за Amazon Prime, знаехме само, че впечатляваща група актьори ще заемат главните роли в отделни истории, обединени около темата за човешките отношения. Тъй като обикновено сме големи фенове на антологиите, позволяващи на авторите си да изследват тематика, възползвайки се от доста по-голямо жанрово разнообразие, отколкото „стандартните“ сериали имат възможност, се загледахме внимателно в това ново начинание.

Сега имаме и първи официални кадри на всяко едно от главните действащи лица в сериала и трябва да признаем, че интересът ни към „Solos” се покачва още повече. От една страна е простият факт, че ще видим някои от най-впечатляващите и интересни актьори, работещи в Холивуд в момента, които са на различни възрасти и етапи от кариерите си, но всеки от тях вече ни е доказал актьорските си способности. От друга страна, въпреки че все още нямаме официални резюмета на сюжетите на отделните епизоди, разбираме, че всеки един от тях представлява истории, разказани само от един човек сам в стая.

Разбира се, това до някъде е обяснено от реалностите на пандемичната ситуация, но също така Дейвид Уейл („Hunters“) дава сериозни причини, с които обяснява защо е искал да реализира проекта именно по този начин. Вижте изказването му, а след него можете да разгледате първите кадри с Морган Фрийман, Хелън Мирън, Ан Хатауей, Констанс Ву, Дан Стивънс, Антъни Маки, Узо Адуба и Никол Бехари.

Помня филми, заради монолозите в тях, помня сериали, заради онези грандиозни епични речи, заради което винаги съм мечтал да създам нещо с един човек сам в една стая. Как ангажираш публиката за толкова време и ги прекарваш през едно пътуване, в което няма експлозии и почивки между актовете? Пада се на теб, сценаристa, да създадеш интересна история, която вълнува с наратива и емоционалната си дълбочина.

Constance-Wu-Solos MOrgan-Freeman-SOlos-1536x1022 Dan-Stevens-Solos-1536x1022 Anthony-Mackie-Solos-1536x1024 Uzo-Aduba-Solos-1536x1022 Nicole-Beharie-Solos-1536x1022 Anne-Hathaway-Solos-1536x1022

Съгласни сме напълно с Уейл, че най-важно е историята и персонажите да ни вълнуват сами по себе си, а не с експлозиите и престрелките, случващи се около тях. Определено обаче сме най-развълнувани от това, че от тези първоначални кадри виждаме, че антологичния метод е бил използван много ефективно, така че да покаже героите в напълно различни обстановки – Хелън Мирън е в космоса, Ан Хатауей изглежда на ръба на екзистенциална паника, заобиколена от монитори, а Констанс Ву изглежда в почти приказна обстановка.

Със сигурност ще следим внимателно за момента, в който „Solos” ще получи официална премиерна дата, тъй като за момента се знае единствено, че трябва да дебютира тази пролет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *