Предимствата на телевизионните антологии пред по-стандартните сериали, които разказват продължителни истории, разгърнати в много епизоди, са че те могат да разкажат една история (било то в един епизод или цял сезон, какъвто е случаят с поредиците „American Horror / Crime Story”) и после да се „преродят“ в нещо различно. Това обикновено дава на създателите възможност да изпипат структурата на наратива си и да избегнат прекаленото развлачване на историята, което е опасност при повечето сериали, които стават успешни и биват подновявани отново и отново. В случая на любимия ни „Black Mirror” например, добре се вижда как антологичния подход служи на цялостната тематика на сериала, но му позволява да бъде изключинелно разнообразен в жанровете, героите и историите си.

А един допълнителен бонус на антологията е, че много по-лесно можеш да убедиш много известни и успешни актьори да се включат в един епизод на нещо, отколкото в цял сезон. Предполагаме, че именно такъв е случаят с новообявеният проект на Amazon „Solos”, който ще разкаже „обвързани, но отделни истории за дълбокото значение на човешките връзки през призмата на индивида“. Amazon са успели да подпишат договори с много силни актьори да участват в по един епизод и разнообразието на участниците ни повдига интереса към проекта, тъй като със сигурност и самите истории, които ще изобразят, ще бъдат разнообразни. Става дума за страхотната групичка Морган Фрийман, Хелън Мирън, Ан Хатауей, Констанс У, Дан Стивънс, Антъни Маки, Узо Адуба и Никол Бехари.

cast-final-h-2021-1612201798-928x523

Седем-епизодната поредица ще дебютира до края на тази година и е творение на Дейвид Уейл, създател на „Hunters”, където Ал Пачино лови нацисти. Със сигурност ще искаме да знаем повече за сюжета или поне общата тематика на “Solos”, тъй като засега знаем само, че това ще са истории, които изследват героите си, поставени в различни моменти от времето, които целят да покажат, че дори и в най-изолираните си моменти и в най-различни обстоятелства, човешкото преживяване свързва всички ни. Сериалът не се промотира като „пандемична продукция“ така че не знаем дали това ще е повлияло на снимките и историите, но за наше щастие със сигурност няма да разказва само истории за самата пандемия.

Ето какво казва Дейвид Уейл за творението си:

Повече от развълнуван съм да доведа “Solos” до екраните заедно с тази страхотна група артисти, които уважавам дълбоко. Създадох този проект заради желанието ми да разкажа истории за връзки, надежда и търсенето на този всеобщ шепот на човечността, който ни обвързва.

Самият Уейл вероятно и ще режисира един епизод, а други ще бъдат поети от Сам Тейлър-Джонсън (режисирала „Петдесет нюанса сиво“, което не е комплимент), Зак Браф (“Garden State”) и Тифани Джонсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *