Изглежда Sony твърдо и упорито са се насочили към адаптирането на някои от най-популярните си заглавия от своя гейминг каталог. Преди няколко месеца те обявиха, че подготвят множество филми и сериали по известни игри, но същинската информация, която беше дадена тогава, беше доста малко.

Вече знаем, че дълго подготвяният и най-после завършен филм по известната поредица „Uncharted” ще очаква своята премиера през следващата година, ако ситуацията не се промени към по-лошо. Станахме свидетели на една „класическа” development hell продукция, но се надяваме, че чакането ще си е заслужавало и феновете ще са доволни.

Последваха и новините за сериал по друга изключителна популярна игра, отново на разработчиците от Naughty Dog, „The Last of Us”. Педро Паскал и Бела Рамзи ще се превъплътят в основните роли на Джоел и Ели. На този етап всички са в очакване да видим какво са ни подготвили от Sony, имайки в предвид, че в екипа е и един от основните виновници за самата игра Нийл Друкман.

Време е да научим кой ще е следващият проект, в който от японския гигант ще инвестират с надеждата да спечелят още фенове по света. Става дума за още един неочакван хит на студиото, този път разработен от американците от Sucker Punch Productions, а именно „Ghost of Tsushima”. Играта е носител на няколко престижни награди от различни церемонии през последната година от излизането си, а предстоят и още.

Ghost of Tsushima” разказва за самурая Джин Сакай, който е последният оцелял от своя клан. Той трябва да загърби убежденията и традициите, в които толкова силно вярва и да поведе нетрадиционна война за освобождението на Цушима.

На този етап единствената информация е, че режисьорът на „Джон УикЧад Стахелски ще оглави режисурата на филма. Той, заедно със своите партньори Алекс Янг и Джейсън Спитз, ще бъдат продуценти. Питър Канг от Sucker Punch Productions ще бъде изпълнителен продуцент и ще следи за достоверното адаптиране на играта.

Не сме много сигурни къде точно в натоварения график на Стахелски ще се вмести „Ghost of Tsushima”, имайки предвид, че скоро трябва да започнат снимките на „Джон Уик 4”. Освен това той е прикачен към още няколко проекта, сред които и римейк на „Шотландски боец”. Ние със сигурност ще следим за бъдещето развитие на този филм и ще ви държим в течение.

За финал ще ви оставим с трейлър на хитовата игра на Sony.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. От Сони смело опитват, но ще видим дали ще им се получи. Naughty Dog са богове в гейминга, както е Спилбърг в киното. И ще ми е интересно да видя техния проект

  2. Още не съм почнал играта, а изглежда яка. На феновете препоръчвам Sekiro: Shadows Die Twice, която разцепи отвсякъде. Говори се, че Tsushima е дори по-добра, пък да видим. Палци горе за филм – дано се получи добре. 🙂