Крисчън Бейл и Брад Андерсън

Ние не сме от най-запалените фенове на „The Machinist”, но определено го смятаме за доста качествен филм, със или без „freak” фактора предоставен от Крисчън Бейл и ребрата му. Така че според нас е доста добра новина, че режисьорът Брад Андерсън и Бейл отново ще работят заедно и то по екранизация на „Concrete Island” на Джеймс Г. Балард. Ако всичко мине по план, това ще е втората екранизация по Балард, в която участва Бейл – „Империя на слънцето” на Стивън Спилбърг е по автобиографията на Балард и малкият тогава Крисчън получи своя така наречен пробив в голямото кино. И вижте го къде е сега.

„Имам още един проект със Скот Косар, сценариста на „The Machinist”, казва Андерсън пред WeGotThisCovered, по повод предстоящата премиера на „Vanishing on 7th Street” . „Той е по романа на Балард „Concrete Island”. История за оцеляване с участието на Крисчън Бейл.” Романът често е описван като извратен вариант на Робинзон Крузо, в който богат архитект е затворен в особен капан – изкуствено създаден остров, на който трябва да оцелее само с помощта на това, което намери в колата си. Физическото и психическо разпадане, което следва, звучи много подходящо за Бейл и обещава поредната качествена роля и пълно сливане с образа.

За съжаление, по думите на Андерсън „ще наместят проекта в програмата на Крисчън”, което е най-рано в края на годината (той ще е зает с мащабния проект на Джан Имоу, а после и с „The Dark Knight Rises”). Самият Андерсън може би е по-свободен, въпреки че работи и по трилъра „Jack” с Лиев Шрайбър и Самюъл Джаксън, защото историята за серийния убиец с амнезия все още си няма актриса, „която да задоволи всички финансисти”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. И аз скоро си мислех за едно повторно гледане. 🙂

    А тази история ми звучи интересно, независимо кой ще се заеме с нея.