За нас режисьорът Кари Фукунага („Beast of No Nation”, „True Detective”, „Maniac”) е един от най-вълнуващите, непредвидими и разнообразни творци, работещи в момента в Холивуд. Всичките му проекти досега са ни харесвали (в една или друга степен), а любопитството ни за „Смъртта може да почака“ (който се отлага вече година и половина) не би могло да бъде по-голямо.

Докато чака да възможността да представи своя Бонд на света, Кари Фукунага не стои със скръстени ръце и работи по няколко проекта – наскоро беше обявено, че ще режисира епизоди на „Masters of the Air” Стивън Спилбърг и Том Ханкс, а сега разбираме и за следващия му пълнометражен филм, който звучи повече от любопитно. Става дума за адаптация на киберпънк комикса „Tokyo Ghost“, който, за наша изненада, въпреки заглавието и всички картинки, които виждаме от него, не е японска манга, а оригинален американски комикс, публикуван през 2016 г., написан от Рик Ремендер.

Tokyo Ghost“ разказва история, която се развива в бъдещето – през 2089 г. човечеството е станало напълно зависимо от технологиите и забавлението, за да избяга от тежките реалности на съществуването си. На двама полицаи, Деби Дикей и Лед Дент, които работят като пазители на мира на Лосанджелиските острови, е дадена задача да отидат до последната останала на земята територия, където няма технологии – градинската нация Токио.

Всичко, което виждаме като извадки от комикса, ни изглежда адски впечатляващо, доста насилствено и същевременно с много богато развит свят, каквито обичаме да бъдат научните ни фантастики. И докато до момента Холивуд не се справя особено добре в адаптирането на манга произведения, тук студиото е взело правилното решение да наеме автора на комикса да напише и сценария на филма. Самият Кари Фукунага пък отдавна ни впечатлява с майсторството си в това да изгражда плътни и многопластови светове, в които да можем да се потопим изцяло и нямаме съмнение, че и тук ще успее да го направи, особено ако му се даде сериозен бюджет.

Със сигурност ще следим с интерес развитието на „Tokyo Ghost“ и ще споделяме всякакви новини, особено когато започне кастинг процесът. За момента няма обявени дати за старт на продукцията.

00a1adb02839b1ea19b0739ead9796bc 00a1adb02839b1ea19bgg0739ead9796bc tokyo-ghost_1-20210427.jpg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако се представи добре с Бонд със сигурност ще получи бюджет 🙂

  2. Тоя поджанр рядко работи като боксофис, но пък в правилните ръце може да стане ебати филма… а ръцете на Фукунага са повече от правилни 🙂