След като трети сезон на „Истински детектив” („True Detective”) беше своеобразно завръщане във форма, с нетърпение очаквахме да видим как ще продължат нещата, като създателят на сериала Ник Пизолато сподели, че има „wild” и „изключително амбициозна“ идея и се надява HBO да му разрешат да я реализира.

Впоследствие обаче, Пизолато сключи ексклузивна „first look“ сделка с FX Productions и 20th Television и се захвана с „Redeemer” – обещаващата адаптация на роман „The Churchgoer” на Патрик Колман, която трябваше да го събере отново със звездата от отличния първи сезон на „Истински детектив” Матю Маконъхи и в резултат всички новини, свързани с четвърти сезон, замряха.

В средата на миналия месец обаче научихме, че Маконъхи (по някаква причина) е напуснал „Redeemer” и в резултат проектът се е разпаднал. Помислихме си, че сега, след като Ник Пизолато ще е по-свободен, отново ще се върне към „Истински детектив” и скоро ще чуем за някакво развитие около евентуалния нов сезон. Е, точно това и се случи, но не и по начина, по който очаквахме.

Преди няколко дни главният директор по съдържанието на HBO и HBO Max Кейси Блойс сподели с Deadline настоящите планове за бъдещето на „Истински детектив”:

Спокойно мога да кажа, че работим с няколко сценаристи, за да намерим подходящия тон и подход. Определено това е тема, която може да бъде много интересна и смятам, че ще бъде интересна с „a new voice“. Качеството е това, което ще ни направлява, и ако имаме сценарии, които не смятаме, че са представителни или на достатъчно високо ниво, няма да ги реализираме просто за да правим нещо.

Надяваме се да е така. Предполагаме, че са си научили урока от втори сезон, който макар и да имаше един-два добри елемента, беше сериозно разочарование. Изненадва ни обаче, че никъде не се споменава Ник Пизолато. Може да са му се обидили, че е отишъл при конкуренцията.

Но както и да е „Истински детектив” („True Detective”) е сериал с огромен потенциал и наистина ще се радваме да го развият, със или без Пизолато. Даже смятаме, че без ще е по-добре – като създател да си остане консултант и изпълнителен продуцент, но само това. „Нови гласове“ е точно това, от което има нужда, стига наистина всичко да е премислено внимателно, а не да се бърза.

С интерес ще следим развитието на нещата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *