За много неща се водят безкрайни дебати в интернет пространството, но има едно нещо, за което всички са съгласни – че първият сезон на „Истински детектив” („True Detective”) е истински шедьовър. Следващите сезони бяха с различно качество, но първият е практически безупречен в очите и на публиката, и на критиците. Не малка част от този успех се дължи на прекрасното изпълнение на Матю Маконъхи в една от главните роли. За това и толкова се радваме да съобщим, че Маконъхи и създателят на „Истински детективНик Пизолато отново ще работят заедно по телевизионен проект.

Новият плануван сериал ще бъде дело на FX, нарича се „Redeemer” и е базиран на книгата на Патрик КолманThe Churchgoer”. Историята проследява бивш свещеник, който в момента работи като охранител. Когато започва да разследва изчезването на жена в Тексас, главният герой се натъква на обширна престъпна конспирация, заради която миналото и бъдещето му се сблъскват.

Матю Маконъхи и Ник Пизолато ще бъдат изпълнителни продуценти. Сделката е част от договорка за „първи поглед” между FX и Маконъхи, както и цялостна сделка между Fox и Пизолато – двете неща спелуват дори още възможни проекти в бъдеще, но за сега се фокусираме само на този.

Историята ни звучи много любопитно, а главният герой – точно като типа объркан, многослоен персонаж, в чиято кожа обичаме да гледаме Маконъхи. Самата комбинация между човек на вярата, който явно прекъсва това си занимание, за да стане охранител (неминуемо насилствено начинание), ни звучи като изключително сложен и интересен персонаж, който ще искаме да опознаем от всичките му страни. Ако и самият сюжет е толкова интересен, колкото главният си герой, усещаме, че ни очаква нещо незабравимо.

Държим да отбележим, че преместването на Пизолато от HBO (които създадоха „Истински детектив”) към FX не е задължителен край на антологичния сериал. След третия сезон с Махършала Али, Пизолато и HBO са се разделили „по взаимно съгласие” (каквото и да значи това), а от HBO все още са отворени към възможността за нови сезони на антологията.

Въпреки смесените резултати, които „Истински детектив” имаше с втория и третия си сезон, първият е такова невероятно постижение, че сме готови да дадем шанс на всякакво ново начинание, което включва Матю Маконъхи и е написано от Ник Пизолато. А дали няма да има някоя, дори и поддържаща, роличка за Уди Харелсън? Ще следим новините и ще ги споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *