След успеха си със „Знам какво направи“ добре познатата на българските зрители (а и читатели) Станислава Айви отново застава зад камерата за нов късометражен филм „Ехо“, разглеждащ модерните (и наболели) теми на изолацията, виртуалната комуникация, свободата на словото и менталното здраве.

Ехо“ проследява историята на смелия разследващ журналист Алекс (Иван Бърнев), който се опитва да достигне до отговори на неудобни въпроси. Търсенията му се развиват на фона на глобална пандемия, която го поставя в ситуация на дълбока изолация и го принуждава да общува с външния свят единствено благодарение на виртуалната комуникация. Постепенно конспиративните теории заплашват да го погълнат, а психиката и здравият му разум са застрашени.

Премиерата на „Ехо“ е насрочена за 5 март със свободен достъп в YouTube, а сега може да видите първия тийзър.

По традиция не коментираме трейлъри на български филми, затова единствено ще кажем, че видяното изглежда адекватно. „Знам какво направи“ беше повече от приятен и очакваме същото и от „Ехо“. Надяваме се и той да включва жанрови елементи.

В добавка вижте и няколко кадъра от снимачната площадка, дело на фотографката Диляна Флорентин.

1L2A8441_ 1L2A8990_ 1L2A9618_

Продуценти на „Ехо“ („Echo“) са Handplayed Productions, Infinity Films и Frame Lab, като филмът е осъществен с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Фондация „Фридрих Науман“, Caffe Boromeo и Национален дворец на културата. Режисьор е Станислава Айви („Знам какво направи“), която е и автор на сценария заедно с оператора Томислав Михайлов-Чочо. В ролите освен Иван Бърнев влизат още Христо Петков, Атанас Атанасов, Яна Кузова и Нели Монеджикова.

Още веднъж, премиерата е насрочена за 5 март в YouTube.

exo-2021-02-06

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *