знам какво направи

Само преди два месеца споделихме призива на Станислава Айви да подкрепите късометражния ѝ режисьорски проект „Знам какво направи” („I Know What You Did“), а ето, че тя вече е приключила работата си по него и ни представя първия му трейлър.

Знам какво направи” e криминален трилър, който борави с актуални теми под формата на човешка история. В центъра на историята е Майкъл Дауни (Майкъл Маккел) – журналист с дългогодишна практика и множество награди. Той е на път за София от Лондон, за да разследва навлизането на италианската мафия в България, когато получава серия от странни обаждания и съобщения. Първоначално той не им обръща внимание, но постепенно е обзет от безпокойство и страх…

Според официалния синопсис, Дауни е преследван от различни емоции, което пресъздава у зрителя усещането какво е да бъдеш истински репортер, отстояващ истината и законността, в условията на натиск върху свободните медии от организираната престъпност и правителствата, особено в Източна Европа, а „Знам какво направи” е „история за смелостта, за доблестта и за борбата за свобода, която трябва да се води от всички, всеки ден“.

Ще видим колко от това ще открием в самия филм, а сега вижте трейлъра.

Честно казано, изглежда доста приятно и професионално. Не че сме се съмнявали, предвид таланта на хората, ангажирани в проекта, но знаем, че по-голямата част (ако не и всичко) е плод на безвъзмезден труд и знаейки колко трудно се случват подобни неща, имахме известни… колебания. Както се казва, засега добре. Нямаме търпение да видим готовия филм и ако не струва, можете да разчитате, че първи ще го оплюем. Все пак Стаси ни е приятелка и не бихме я излъгали за мнението си.

Вижте и няколко снимки от снимачната площадка, дело на фотографката Диляна Флорентин.

i-know-what-you-did-02-20181202 i-know-what-you-did-03-20181202 i-know-what-you-did-04-20181202 i-know-what-you-did-05-20181202 i-know-what-you-did-06-20181202 i-know-what-you-did-07-20181202 i-know-what-you-did-08-20181202 i-know-what-you-did-09-20181202

Режисьор и сценарист на „Знам какво направи” („I Know What You Did“) е  Станислава Айви. Оператор e Томислав Михайлов – Чочо, музиката е на Марио Григоров, а монтажист е Владислав Лаков. Сценографията и костюмите са на Андреа Попова и Мирела Василева. В ролите са Майкъл Маккел („Съюзени“), Арсения Иванова, Клаудия Грейс Маккел, Милица Гладнишка, Владимир Зомбори, Леарт Докле, Иван Пасков и Лорина Камбурова.

В очакване сме на информация къде и кога ще може да видим филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *