hulu-night-20181103

Стрийминг компанията Hulu са решили а реализират една малко рискована идея – наскоро са придобили правата на четвъртия, последен роман на легендарния Франсис Скот ФицджералдНежна е нощта” („Tender is the Night”) и според Deadline са в процес на развитие на мини-сериал адаптация, като Колин Календър ще се включи в ролята на изпълнителен продуцент чрез своята компания Playground Entertainment („Little Women”, „King Lear”).

Публикуван в далечната 1934 година, романът е изстрадана творба, писана в най-трудните за автора му времена и е всеизвестно предположението, че е повлиян от личния опит на твореца. „Нежна е нощта” излиза девет години след предишния роман на Фицджералд и разказва на света историята на млада семейна двойка, която решава да живее в южна Франция, като прекарва дните си в забавления с приятели. Дик Дайвър е обещаващ млад психиатър, чиято съпруга Никол е изключително млада и е сред пациентите му, страдащи от шизофрения. Животът им скоро придобива образа на гротеска – с непрестанни обвинения в любовни афери и сериозен проблем с алкохола.

Далеч не искаме да обиждаме никого с този кратък синопсис на историята – предлагаме го за пълнота на информацията, защото ще се съгласите, че хората, които се интересуват от творчеството на Фицджералд, все по-рядко могат да бъдат открити сред младите поколения…

Франсис Скот Фицджералд е смятан за един от най-великите американски писатели на всички времена – прочути са и другите му три романа „Великият Гетсби” (екранизиран преди пет години от Баз Лурман, с участието на Леонардо ДиКаприо, макар версията от 70-те години с Робърт Редфорд да е далеч по-издържана и любима), „Красиви и прокълнати”, „Отсам Рая”, както и разказите му. Надяваме се, че тази популярност ще помогне на Hulu в идеята да се разпространи и в друг тип медия красотата на словото от началото на миналия век.

Ще очакваме подробности за кастинг и избор на режисьор на „Нежна е нощта” („Tender is the Night”) – важни фигури с ключово значение за финалния продукт, предназначен за стрийминг-консумация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *