Робин Худ, Крал Артур, Батман… има списък от герои (били те реално съществували или напълно измислени), към които киното се обръща отново, и отново, и отново, а сред тях са и Портос, Атос, Арамис и разбира се, д’Артанян, от абсолютната класика на Александър Дюма-баща „Тримата мускетари“. Няколко години минаха, откакто не сме ги виждали на голям екран, и вече е време за нова версия – даже две.

И не, този път не става дума за характерното за Холивуд паралелно разработване на два отделни проекта на една и съща тема (да не даваме примери, всеки знае какво имаме предвид). Не изглежда и да е и другата досадна практика напоследък – подготовка на цяла поредица, още преди първият филм да е излязъл на екран.

Variety съобщават, че продуцентът Димитри Расам („Малкият принц“) и Pathé работят по амбициозна версия на „Тримата мускетари“, която ще бъде в две части, озаглавени „The Three Musketeers – D’Artagnan” и „The Three Musketeers – Milady”. И двата филма ще бъдат режисирани от Мартин Бурбулон („Daddy or Mommy“, „Eiffel“), а сценариите са на дуото Матио Делапорт и Александър дьо ла Пателиер.

Ако също като нас си казвате, чудесно, че новите „Мускетари“ ще ги правят французи, защото в този политически климат кой знае какво щяха да сътворят от Холивуд (които последно се изгавриха с темата с „Тримата мускетари“ на Пол. У. С. Андерсън), нека да ви предложим следващото късче информация, „намекващо“, че все пак няма да се разминем без леко осъвременяване на историята.

Продуцентът Димитри Расам споделя:

Чувстваме голяма отговорност да запазим творбата на Дюма, докато представяме автентична и вълнуваща киносага за днешната публика.

Идеята е, че проектът (също както прави Дюма) ще базира всичките си герои на действително съществуващи исторически личности, но освен познатите образи ще включва и нови, които ще „обогатят изключителното платно на автора по органичен начин“. А сред новите герои ще бъде Ханибал, вдъхновен от истинската история на Луи Аниаба – първия чернокож мускетар във френската история.

За модерен подход говорят и сценаристите Матио Делапорт и Александър дьо ла Пателиер, които споделят:

Бяхме поразени колко модерни са героите и темите в творбата на Дюма. Насилието на обществото, мястото на жените, религиозните войни… Подхождаме към адаптацията с точно тези неща на ум.

Затова му се казва класика, защото темите винаги са модерни и ще звучат актуално дори без никакво осъвременяване. Ама по-добре да не влизаме в този разговор. Вместо това нека споделим добрите новини, които са свързани с кастинга.

Variety споделят, че голяма част от ролите вече са попълнени и в актьорския екип се включват звездите Венсан Касел (Атос) и Ева Грийн (Милейди де Уинтър), а компания им правят имена като Франсоа Сивил (д’Артанян), Ромейн Дюри (Арамис), Пио Мармай (Портос), Вики Крипс (Ана Австрийска), Оливър Джаксън Коен (Бъкингамския дук), Луи Гарел (Луи XIII) и Лина Кудри (Констанс Бонасьо).

Снимките на „The Three Musketeers – D’Artagnan” и „The Three Musketeers – Milady” се очаква да започнат едновременно в края на лятото във Франция, като обявеният бюджет за целия проект е в размера на 73 млн. долара. Ще ви държим в течение за всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments