След премиерата му като закриващ филм на фестивала във Венеция, Society Of The Snow на Хуан Антонио Байона бе представен на няколко международни фестивала и отзивите от страна на киноспециалистите са вдъхновяващи. Зрителите също са категорични – в Сан Себастиан и Mill Valley филмът на Байона получи именно Наградата на публиката.

В новия трейлър, разпространен преди дни в мрежата, маркетинг-отделът на Netflix е „заложил“ на нагнетяване на напрежението с представяне на ужаса от минутите, които предшестват катастрофалния самолетен сблъсък с ледените върхове на Андите.

Ужасът в очите на пътниците е непресторен, сигурни сме, че сблъсъкът с жестокостта на природата ще бъде пресъздаден с удивителна достоверност, която ще погълне зрителите и ще ги държи в плен до самия финал… Напомняме, че Society of the Snow е създаден по книгата на уругвайския автор и журналист Пабло Виерси „La Sociedad de la Nieve“ – разказ за катастрофа на полет 571 на уругвайските въздушни сили, с който е пътувал отбор по ръгби към Сантяго, Чили.

Трагедията се случва на 13 октомври 1972 година. В самолета са били 45 души – екипаж и пасажери, сред които 19 ръгбисти, членове на техните семейства, приятели и фенове. Някои от тях умират незабавно в момента на катастрофата, други – след дни, вследствие сериозните рани и загуба на кръв. Оцелелите 29 души са тотално неподготвени за реалността в ледената планина. Осем дни след инцидента търсенето на оцелели е прекратено заради суровите условия. С настъпването на по-топлите летни дни, 72 дни по-късно – на 23 декември, последните 16 души от хората в самолета са спасени и новината незабавно обикаля Земята…

Режисьор на Society of the Snow еХуан Антонио Байона (The Orphanage, Невъзможното, Часът на чудовището, Джурасик свят: Рухналото кралство), който е и автор на сценария, заедно с Бернат Вилаплана, Николас Касариего и Хайме Маркес. В ролите са Енцо Вогринчич, Агустин Парделя, Матиас Рекалт, Естебан Билярди, Диего Вегеци, Фернандо Контиджиани Гарсия, Естебан Кукуришка, Рафаел Федерман, Франциско Ромеро, Валентино Алонсо, Томас Волф и др. Продуценти са Байона, авторът на книгата Пабло Виерси, както и Сандра Хермида, заедно с Белен Атиенца. Музиката е дело на великолепния Майкъл Джакино, носител на „Оскар“ за В небето.

Премиерата на филма на кино ще бъде в избрани киносалони през декември – след като Испания избра именно Society of the Snow за включване като предложение в надпреварата за най-добър международен филм, творбата на Байона трябва да бъде показана на голям екран в Ню Йорк и Лос Анджелис. От 4 януари 2024 година филмът ще бъде достъпен за всички с абонамент в Netflix. Очакваме с нетърпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *