Няма достатъчно думи на земята, с които да опишем любовта си към „Седем“ („Se7en”) на Дейвид Финчър. Филмът е една от главните причини (а те са много) да нареждаме Финчър сред любимите си режисьори, а сърчицата ни, които така и така тръпнат за добре разказани истории за серийни убийци, го нареждат сред най-добрите филми, които някога сме гледали. Представете си сега какво изпитваме, когато разбираме, че Дейвид Финчър усилено работи по нов проект със сценариста на „СедемАндрю Кевин Уокър.

Става дума за „The Killer”, по който Дейвид Финчър работи по един или друг начин през последните 14 години. Дълго време се говореше, че това ще бъде филм на Paramount с Брад Пит в главната роля, но сега, когато Финчър има нова 4-годишна сделка с Netflix, с които (повече от очевидно) се разбират добре, проектът отново набира пара под шапката на стрийминг гиганта. Новината в момента е, че майсторът на историите за убийци има желание да наеме страхотния Майкъл Фасбендър за главната роля.

The Killer” адаптира историята на френски графичен роман и разказва за наемен убиец, който решава да развие съвест и започва да се бунтува вътрешно срещу професията си, точно в момента, в който множество клиенти имат нужда именно от неговата експертиза. Сам по себе си този сюжет веднага ни грабва интереса – имаме вътрешен конфликт, който изисква героя да се бори със себе си, а не с някакъв антагонист, който ще накара да изследваме вътрешния му свят и борбите, случващи се в душата му.

Когато към тази картинка добавяме и Майкъл Фасбендър, нещата стават чисто и просто неустоими. Фасбендър ни е любимец и му прощаваме всякакви неуспешни и разочароващи задявания с големите франчайзи, тъй като сме го виждали да прави незабравими изпълнения в любими филми като „Hunger”, „Shame”, „Steve Jobs” и ненадминатия „Frank”. Веднага виждаме как неговият интезитет като актьор чудесно ще се впише в естетиката на Финчър и от секундата, в която прочетохме тази новина, вече нямаме търпение да гледаме филма.

За да сме напълно точни, трябва да кажем, че Netflix всъщност не са потвърдили официално, че ще развиват този проект. Ние обаче знаем, че такъв тип новини стигнат ли до реномирани издания, значи в слуховете има поне нещо вярно. След наистина чудесния „Манк” веднага си признахме, че чакаме с нетърпение Дейвид Финчър да се завърне към стандартните си извращения и тази новина ни дойде като манна небесна, така че само можем да чакаме с притаен дъх официално потвърждение на слуховете, че снимките на „The Killer” ще започнат през септември, а след това и първите кадри.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Става дума за „The Killer”, по който Дейвид Финчър работи по един или друг начин през последните 14 години“ – тези 14 години разработка, доста ще покачат очакванията, но така или иначе си звучи обещаващо