Frank - Майкъл Фасбендър, Домнал Глийсън, Маги Джиленхол

През последните няколко години, с поредица от доста добри и интересни роли, Майкъл Фасбендър, който от скоро може да се представя и с престижното „номиниран за Оскар”, се превърна в „household name” и в момента всеки негов филм предизвиква интереса на публиката.

Най-новата му роля обаче е малко по-различна и ни е интересно как ще реагират не само верните му фенове, но и обикновените зрители. Ако съдим по отзивите от Сънданс, отговорът е „доста положително”. Става въпрос за черната комедия на Лени Ехбрахамсън „Frank”, където Фасбендър през цялото време играе с огромна маска от папиемаше на главата.

Frank” е вдъхновен от историята на английския музикант и комик Крис Сийви, който става известен със сценичния си образ Франк Сайдботъм (чиито отличителен белег е огромната фалшива глава), и разказва за млад „wannabe” музикант (Домнал Глийсън), който се оказва „изгубен в непознати води”, след като става член на авангардна поп група, водена от мистериозния и енигматичен (и потенциално психично болен) Франк (Фасбендър) и ужасяващата му приятелка Клара (Маги Джиленхол).

http://www.youtube.com/watch?v=QckNiE1zayc

Да, филмът изглежда странен, но в добрия смисъл на думата и определено искаме да го видим, още повече, както казахме и в началото, отзивите от Сънданс са повече от добри. Описват го като странен, доста смешен, трогателен и изключително оригинален.

Режисьор на „Frank” е Лени Ейбрахамсън („Adam & Paul”, „Garage” и „What Richard Did”), а сценарият е дело на Джон Ронсън („Мъжете, които се взират в кози”) и Питър Строган („Дама, поп, асо, шпионин”). В ролите са Майкъл Фасбендър, Домнал Глийсън, Маги Джиленхол, Скут МакНейри, Тес Харпър, Хейли Дерибери и др.

Британската премиера е 9 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *