Фестивалът в Кан тепърва навлиза в разгара си и вече получаваме дългоочакван първи поглед към едно от най-големите му предложения. Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon), новият филм на легендарния Мартин Скорсезе, ще получи голямата си премиера на 20 май, а ние получаваме първи тийзър на историческата драма.

Насладете му се сега!

Трейлърът абсолютно надминава очакванията ни. Целта на Мартин Скорсезе тук очевидно е епическа драма, но сме изненадани колко pulpy е този трейлър на места – може би това е от онези Скорсезе филми, които се потапят в жанровото кино, като Shutter Island или Cape Fear. Може би това е просто маркетинг стратегия, но изглежда сякаш филмът ще бъде напрегнат, кървав и трагично красив.

Също така вълнуващо, е и интервюто, което Скорсезе проведе с Deadline, в което сподели как са преобърнали целия сценарий, за да може Убийците на цветната луна да бъде истински Скорсезе филм, разглеждащ моралната сивота в човешката душа. Оригинално сценарият следвал Том Уайт (който сега бива изигран от Джеси Племънс), агент от младото ФБР, отговорен за разкриването на убийствата на членове на индианското племе Осейдж. Скорсезе обаче решил да разгледа историята от гледната точка на връзката между член на това племе и аутсайдер, който извършва немислимо предателство въпреки любовта си.

Както гласи официалният синопсис:

В началото на XX век петролът донася богатство на народа Осейдж, който за една нощ става един от най-богатите в света. Богатството на тези индианци веднага привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат колкото се може повече пари от Осейдж, преди да прибягнат до убийство. Базиран на истинска история и разказан чрез невероятния романс на Ърнест Бъркхарт (Леонардо ди Каприо) и Моли Кайл (Лили Гладстон), „Killers of the Flower Moon“ е епична уестърн криминална сага, в която истинската любов пресича пътищата си с неописуемо предателство.

Самият трейлър ни изглежда чудесно, но нищо не може да ни развълнува повече от факта, че Мартин Скорсезе прави мега-бюджетна, 200-минутна „епична уестърн криминална сага”. Филмът обещава да смеси това, което режисьорът прави най-добре – терзанията на морално разтърсени личностни в силно догматичен свят, с неща, които прави за първи път – той никога не се е впускал истински в жанра, който някога го превърнал в млад любител на киното. Фактът, че в днешната киноиндустрия Скорсезе ще ни поднесе една масивна човешка драма, и че все повече се говори за глобална дистрибуция по кината, ни се струва като едно малко чудо. Убийците на цветната луна е сред най-очакваните ни заглавия тази година.

Rежисьор на Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon) е Мартин Скорсезе, който е и съсценарист заедно с Ерик Рот (Форест Гъмп, Вътрешен човек, Мюнхен). Продуценти са Мартин Скорсезе, Дан Фридкин и Брадли Томас. Наред с Леонардо ДиКаприо, Лили Гладстоун и Робърт Де Ниро, в ролите влизат Джеси Племънс, Танту Кардинал, Кара Джейд Мейърс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Белау, Джейсън Изабел, Луис Канселми, Скот Шепърд, Стърджил Симпсън и др.

Насрочената премиерна дата е 6 октомври 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Черганов, виждам че пак си въодушевен за потенциален wоке филм! Ха-ха-ха! Да, Мартин Скорсезе е един от най-добрите режисьори и точно затова винаги се бори за Оскар! А новите условия на академията буквално му връзват ръцете! Неговата стихия са филмите за италианската мафия, но сега ще прави филм за индианците от племето Осейдж?! Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против индианците! Но имам много против wоке филмите! Дали ще позная, ако напиша, че този филм ще „обрисува“ алчността на белия човек, понеже тя е присъща само за хора с бял цвят на кожата?! Другите цветни хора са „ваксинирани“ против нея! Ха-ха! Всички цветни, най-вече черните, са най-хрисимите същества на тази планета!
    Забелязал ли си, че в последните две-три години в повечето филми и сериали лошите са само белите хора, дори в криминалните филми черните са добрите и не извършват прeстъпления?! Докато в реалността затворите в САЩ са пълни на 80% с цветни, най-вече черни! Явно това им е в ДНК-то – мързеливи са, повечето от тях карат на социални помощи и извършват доста престъпления, търсейки лесните пари! Но всичко това вече се крие от крайно левите медии! Ако черен извърши престъпление, той е жертва на системата! Всичко това е много вредно за демокрацията! Всъщност много прилича на комунизъм, като се дават правомощия на определена група от хора! Даже най-прилича на диктатура на пролетариата! На крайно левия пролетариат!
    Отплеснах се от темата! Всъщност понеже е филм на Скорсезе, може да се окаже, че е доста добър, въпреки гореизброените недостатъци! И все пак няма да получи Оскар…Защото е твърде вероятно във филма да няма гейове, лесбийки и трансджендъри! Ха-ха!

    1. трябва да се лекуваш човек

    2. Тоя Драго какъв тежък ретард е…

    3. llama, майка ти ли ти каза, че не си ретард, а си умнокрасив?! А накрая се оказа педераст?! Ха-ха-ха!

      Няма нужда, Черганов, но ако искаш ти се лекувай, даже е наложително! Това твоето крайно ляво мислене е опасно за разсъдъка! Ха-ха!

    4. Драго си е много добре, но останалите, които сте се писали под коментара му, определено не сте. Неолиберали троцкисти или казано по друг начин – сатанисти човекомразци🤮🤮🤮.
      И не само имате нужда от лечение, а и да почетете малко.