Какво би могло да бъде общото между драмите „Призрак“, „Линия на смъртта“ и анимацията „Тайната на Коко“? Всички те по някакъв начин засягат идеята за живот след смъртта. Екзистенциалният въпрос за съществуването на задгробен живот вълнува човечеството от векове насам и съвсем не е изненадващо, че киното не остава по-далеч от тази противоречива тема. Новият филм на Pixar „За душата“ далеч обаче не е единствената продукция, засягаща случващото се с душата ни след смъртта, с премиера тези дни. Документалният сериал на Netflix „Surviving Death” пристига този месец на малкия екран, представяйки ни любопитна комбинация от наука и спиритуалност и хвърлящ поглед към възможността за живот след смъртта.

Surviving Death” е адаптация на едноименния роман на журналистката Лесли Кийн и е продуциран и режисиран от Рики Стърн, която е отговорна и за редица други успешни документални продукции. Шестте епизода ще включват най-различни интервюта с хора, преминали през близки до смъртта преживявания или твърдящи, че притежават доказателства за задгробния живот чрез комуникация с починали близки, както и професионалистите, които анализират фактите от спиритуална и научна гледна точка.

Вижте и официалния трейлър:

Трейлърът държи зрителите в напрежение и ни оставя копнеещи за още. Няма да е лъжа, ако кажем, че „Surviving Death“ изглежда емоционален и повече от обещаващ. Непременно ще хвърли нова светлина върху този толкова често задаван въпрос. Интересен е и начинът, по който са решили да подходят към структурата на сериала.

Първият епизод ще обхваща глобално идеята дали човекът би могъл да продължи съществуването си и след смъртта на физическото си тяло. Два епизода ще се съсредоточат основно върху медиумите и техните методи за комуникация между живите и покойниците, докато други два ще хвърлят поглед върху твърденията за опитите на мъртвите да комуникират от отвъдното. Последният епизод ще заложи на три случая на прераждане от първа ръка и тяхната тежест върху доказването на живота след смъртта.

Впечатлява фактът, че сериалът не залага само на науката или свръхестественото, а привидно постига оптимален баланс между двете. Сигурни сме, че „Surviving Death” ще отвори много теми за разговор и нямаме търпение да видим какво всъщност ни е подготвил.

surviving-death-i2-20210109

Ето го и официалния синопсис, както и най-новия плакат:

От режисьора и изпълнителен продуцент Рики Стърн („Reversing Roe“, „Joan Rivers: A Piece of Work“) и базиран на книгата на Лесли Кийн, „Surviving Death“ е задълбочена поредица, изследваща възможността за задгробен живот. В шест епизода „Surviving Death“ изследва вечни въпроси: Какво означава да умреш и смъртта бележи ли края на нашето съществуване? Съчетавайки новаторски изследвания с лични истории от онези, които са били близо до и дори са преживели смъртта, сериалът отвежда зрителите на необикновено пътешествие в свят отвъд човешкото съществуване, каквото го познаваме.

surviving-death-poster-20210109

Surviving Death” вече е достъпен за гледане в платформата на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *