amazing-stories-i5-20200128

След „Зоната на здрача” дочакахме и още една от големите фантастични антологии, белязали детството ни, да се завърне на екран – „Amazing Stories” на Стивън Спилбърг. Пет години изминаха от първоначалното обявяване на проекта и през това време се случиха някои промени, една от които, за съжаление, беше отпадането от творческия екип на любимия ни Брайън Фулър („Ханибал”, „Американски богове”). Но важното е, че сериалът все пак ще го бъде и съвсем скоро ще можем да му се насладим.

На първото си участие на престура на TCA, от стрийминг платформата Apple TV+ обявиха, че първите пет епизода от новия „Amazing Stories” ще дебютират в целия свят на 6 март тази година и по този повод разпространиха първия официален кадър и синопсис:

Чрез погледа на притежаващите най-голямо творческо въображение кинотворци, режисьори и сценаристи на нашето време, всеки епизод на новата версия на оригиналната антология „Amazing Stories” ще отведе зрителите в невероятни светове на чудеса.

Преди да видите първия „свят на чудеса“, отбелязваме, че Стивън Спилбърг се завръща като изпълнителен продуцент, а шоурънъри ще бъдат сценаристите и продуценти Еди Китсис и Адам Хороуиц, познати от работата им по „Изгубени“, „Имало едно време“ и „Tron: Заветът”.

amazing-stories-i0-20200128

Този лично за нас носещ отгласи от „Близки срещи от третия вид“ кадър е от епизод, озаглавен „The Rift“ Той е дело на режисьора Марк Милод („Игра на тронове“), а в ролите са Кери Лин Бише, Едуард Бърнс, Уитни Колман, Триша Машбърн, Остин Стоуел и Джулиана Канфийлд.

Сред останалите „притежаващи голямо творческо въображение кинотворци“, които са ангажирани с епизоди, са режисьорите Крис Лонг, Майкъл Динър, Сюзън Фогъл и Силвайн Уайт, а сред актьорите ще видим Дилън О‘Брайън, Виктория Педрети, Джош Холоуей, Саша Александър и Робърт Форстър, който почина през октомври миналата година.

Честно казано, очаквахме по-големи имена. В оригиналните два сезона на „Amazing Stories” откриваме Мартин Скорсезе, Робърт Земекис, Стивън Спилбърг, Джо Данте, Клинт Истууд, Боб Кларк, Бърт Рейнолдс, Ървин Кършнър, Тоби Хупър, Кевин Рейнолдс и Брад Бърд. Надяваме се сериалът да има успех и в следващите епизоди да се появят някои от големите приятели на Спилбърг.

Ще следим рекламната кампания на „Amazing Stories” и на 6 март сме пред телевизорите, а междувременно стискаме палци за развитие и около „Разкази от криптата” и „До краен предел”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *