Като заклети почитатели на фентъзи световете, създадени от майстори на словото от всякакви епохи, ни е мъничко неудобно, че Шанара се оказва леко пренебрегвана територия, но – ето, сега поправяме тази грешка с новина по темата. „Хрониките на Шанара” за своя втори сезон се преместват от MTV в Spike и по този повод имаме възможност да хвърлим актуален поглед към Четирите земи.

Очаква се новият сезон да е съставен от 10 епизода с продължителност по един час и действието в него ще се развива една година след събитията, на които феновете вече са били свидетели – хиляди години след унищожението на нашата цивилизация, историята проследява една елфична принцеса, един човек с полуелфически произход и една жена, които се опитват да спрат една армия от демони с непреодолим стремеж да разрушат познатия свят.

Вижте два трейлъра на втория сезон, като вторият от тях разчита – освен на супер-актуални промо-кадри – и на супер-популярното (особено сред тийнейджърите) парче „Human” на Rag’n’Bone Man.

I’m not interested in saving the world anymore!”. Тази „декларация” доста ни развесели – все пак всичко в подобна приключенска фентъзи поредица е измислено/конструирано така, че именно героите й да се хвърлят самоотвержено в битки срещу всякакви създания с една-едничка цел – добруването на човешкия род и спасяването на познатия свят от злото. Но така де, всеки персонаж си има моменти на слабост… Особено когато в Четирите земи властва хаос. Появата на магията отново е хвърлило хората в ужас и една организация, наричаща себе си „Пурпурните”, преследва владеещите магия, като използва страха да сее раздор сред различните раси. Уил, ужасен от загубата на Амбърли и разделен от Еретрия, е обърнал гръб на магическата си съдба да стане лечител. Но когато тайнствена жена на име Марит спасява Уил от нападение на „Пурпурните”, той е принуден да се включи отново в битката…

Без да искаме да обидим почитателите на „Хрониките на Шанара”, въпреки различните си „домакини”/продуценти, сериалът продължава да прилича на онзи „нисък клас” телевизия, познат с екшън-напъни от края на 90-те години като … „Младият Херкулес” например. Вярно, спец-ефектите са на съвсем различно ниво и никой уважаващ себе си продуцент на може да си позволи друго през 2017 година, но поредицата няма размаха и тежестта на телевизионни сериали от ранга на… „Игра на тронове” например. Просто така е подредена – и работи нашата магическа реалност: публиката безпогрешно разпознава кой и къде трябва да бъде позициониран и е много трудно да се промени първоначалната оценка.

shannara-chronicles-season-2-images-3 shannara-chronicles-season-2-images-4 shannara-chronicles-season-2-images-2

Във втория сезон на „Хрониките на Шанара” ролите са разпределени между Остин Бътлър (Уил), Ивана Бакеро (Еретрия), Ману Бенет (Аланон), Арън Якубенко (Андър), Маркъс Ванко (Бандън), Ванеса Морган (Лирия), Малиси Джоу (Марит), Джентри Уайт (Гарет), Каролин Чикези (кралица Тамлин) и Дезмънд Чиам (генерал Рига). Изпълнителни продуценти на поредицата са Джон Фавро, Ал Гоф, Майлс Милър, Дан Фара, Джонатан Либесман и самият автор на книгите, по които се разказват преданията за Шанара – Тери Брукс.

Премиерата на втори сезон на поредицата е на 11 октомври 2017 по Spike. Много е вероятно след известно време той да „долети” и до нашите телевизионни ширини, като се има предвид, че първият сезон вече беше излъчен у нас…

the-shannara-chronicles_banner-1

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

    1. Ако филми тип „Нарния“ са добри… 🙂

      Невероятен блудкаж и наистина изглежда като онова дето дават по Диема- „Зина, принцесата войн“. Въпреки непредъка тв технологиите, CGI ефектите и прочие мурафети… да не говорим за стереотипните герои, евтиния като сюжет сценарен продукт (литературния не съм го чел, но явно не е загуба)

    2. Точно. И на мен ми се видя на нивото на Зина. А той е от преди 30 години.

  1. Язък за Хрониките, малко като с Мечът на истината на Гудкайнд и калпавата му екранизация. Май даже едната мацка, дет играе Изповедника там, играе и тук. А Шанара са далеч по-добри като литература и сюжет и обхват и магика, изобщо си е едно добро фентъзи. Отделно с тия „политургии“ пак негри герои, пак жени се целуват…. всички сериали са по калъп.

    Мъка, мъка, направо се плаша като посегнат и на Джордан и на Сандерсън, а хеле пък, ако пипнат и Фийст, колко тъжно ще стане.

    1. Тихо!
      Да не чуе някой за Фийст и Зелазни, че ще има жестоки убийства!
      Само да посмеят да ги „пипнат“ в този стил – и контекст…

    2. Те това най-ме притеснява, че ще посегнат на Фийст 🙂

  2. Значи, с голямо предубеждение отпочнах първият сезон, но бързо ме завладя и нямах търпение за всеки следващ епизод. Радвам се, че има втори сезон, ще го гледам с удоволствие! В сезон 1 имаше елемент на досадност, но го отдавам на това, че отдавна съм преминала тинейджърската възраст и любовните им трептения не са ми много интересни, но в никакъв случай не са банални! Героите са много пълникръвни – харесва ми, че няма изцяло добри (примерно елфи) и изцяло лоши (примерно демони). Човешките взаимоотношения между героите са като цяло правдиви и интересни, постъпките им са повлияни не само от клишираният антагонизъм добро-зло, но и от ревност, амбиция, сексуална страст, егоизъм, страх или стремеж към лична свобода (да се избегне вменената ти от някой, „предопределена“ роля).

    Хареса ми, трейлърите ми харесаха, ефектите са супер, актьорите се справят добре, ще се гледа!

  3. Изгледах първия сезон на „Хрониките на Шанара“ от едната чиста носталгия, примесена с любопитство. Оказа се тийн сериалче, доста скучновато и предвидимо, актьорските напъни направо ми дойдоха малоумни. Втори сезон няма да си причиня.

    „Колелото на времето“ заслужава екранизация от калибъра на Троновете, но дълбоко се съмнявам да получи такава. За Дюн изобщо не искам да отварям дума…

    1. Троновете е доста под калибъра на Колелото, във всяко едно отношение. Ако се смята, че сериалът е върха на фентъзи сериалите, то по-добре изобщо да не пипат Колелото. За Фийст се разбрахме 🙂 Дюн е надценяван, поне според мен, но ако му направят тийн екранизация ще е по-зле и от предните „кино-шедьоври“.

  4. Не зная за другите, но за мен „За всеки влак си има пътници“. Метафориъно – един влак претъпкан, в друг има дори места за сядане. От екрана на TV съм чувал съвет = не ви харесва, има бутон „power“ или смяна на канала. За един ериал „тъпкано“ от зрители, за друг „рехаво“. Оставете решението на продуцентите и създателите на сериали да решават. Не се хабете само и с единствана цел да изразите ЛИЧНО МНЕНИЕ. То може да се окаже „НИЩОЖНО“!.