След като преди броени дни видяхме първи клип от предстоящия „Cherry” на Джо и Антъни Русо, беше ясно, че няма да чакаме много дълго да се появи и пълен трейлър и ето че и той вече е факт. Интересът ни към първия режисьорски проект на братята Русо след „Отмъстителите: Краят“ расте пропорционално на количеството нова информация, която получаваме за него, а тъй като обикновено се случва обратното, вече сме силно заинтригувани от този филм.

Припомняме, че „Cherry” е историята на млад американски ветеран от войната, който се прибира от фронта, развива зависимост към опиоиди и започва да обира банки, за да поддържа навика си. В главната роля ще гледаме Том Холанд, който малко по малко започва да изгражда кариера отвъд Спайдър-менското трико и по всичко личи, че с годините ще става все по-интересен за гледане. За самия филм пък започнахме много да се вълнуваме, когато разбрахме, че той ще следва нестандартна наративна структура, представляваща жанрово различни сегменти, които представят различните етапи от живота на главния герой.

Вижте официалният трейлър сега:

Трейлърът е много силно стилизиран и всъщност не ни показва ясно тези различни жанрови елементи, за които сме толкова любопитни, но това в никой случай не е лошо. Докато продължаваме да не сме фенове на „гласът зад кадър“, виждаме други неща, които ни доставят голямо удоволствие, например подходът с „обявяването“ на обира с надпис върху еднодоларова банкнота. Видяхме този детайл в един от първите рекламни кадри за „Cherry”, но тук става ясно, че това не е единичен случай, а явно ще се използва като стратегия за обири от героят на Холанд. Харесва ни и мрачният хумор, който прозира иззад сравнително стандартната на пръв поглед история на млад мъж, който отива на фронта и се връща променен.

Признаваме си, че трейлърът не ни вдъхновява толкова, колкото се надявахме, но всъщност винаги е по-добрият вариант рекламите да са по-слаби от филма, отколкото обратното, така че запазваме високи надежди.

Ето го и официалният синопсис:

Cherry” проследява дивият път на аутсайдер от Охайо, който се среща с любовта на живота си тъкмо когато рискува да я загуби заради серия от лоши решения и предизвикателни житейски обстоятелства. Вдъхновен от едноименния бестселър, „Cherry” разказва историята на откачен младеж, който се носи между отпадане от колеж, военослужба в Ирак като армейски медик, чиято единствена котва е любовта на живота му Емили. Когато Чери се завръща от войната като герой, той се бори с демоните на недиагностицирано пост-травматично стресово разстройство и пропада в наркотична зависимост, заобикаляйки се с антураж от неблагоприятни персонажи. Когато парите му свършват, Чери се обръща към обиране на банки, за да поддържа зависимостта си и по пътя разбива връзката си с Емили. Доведен до екрана по смел и неочакван начин от Джо и Антъни Русо, “Cherry” е мрачно комична, безапелационна история за порастването на един мъж, поел на универсалното търсене за цел и междучовешка връзка.

cherry_ver7_xlg

Cherry” е режисиран от Джо и Антъни Русо. В главните роли ще видим Том Холанд, Кара Браво, Джак Рейнър, Томас Ленън и Майкъл Гандолфини.

Премиерата е насрочена за 26 февруари за отворените в Щатите кина, а на 12 март ще бъде пуснат в платформата на Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. M…да, филм на Епъл ТиВи ще бъде пуснат по кината?! На 26 Февруари?! Тези, които ще го гледат на кино, ще трябва да са големи фенове на „Паяка“(На Сони)! Ха-ха! Иначе останалите ще го гледат(ако въобще го гледат и няма нещо по-добро) 2-3 седмици по-късно!