Следващи стъпки, проекти, идеи в реализация – завиждаме благородно на всички творци, които имат възможност да правят планове. Сред тях е Матю Либатик, чиято работа като оператор следим и много харесваме. Миналата година се появиха „Birds of Prey“ и бляскавият „The Prom“, в момента той работи по следващия филм на Оливия Уайлд „Don’t Worry Darling“, а познаваме неговия почерк и от „Роди се звезда“, както и от (почти) всички филми на Дарън Аронофски.

В интервю за Rappler преди известно време Либатик споменава какво му предстои и именно там става дума за „малък“ филм с Аронофски, за който той – разбира се – в момента не може да говори. Двамата се познават още от филмовото училище, работили са по „Pi“, „Черен лебед“ – за работата си по него операторът е номиниран за „Оскар“, мащабното, амбициозно платно „Ной“, както и често подценявания „майка!“ В края на миналата година беше oбявено, че операторът ще трябва да отговаря пред съда в Полша за свое поведение през 2018 година, което все още не е отсъдено дали наистина може да бъде подведен под отговорност или ще бъде освободен от обвинения.

Уважаваме Дарън Аронофски и харесваме съвместната им работа с Матю Либатик, затова се надяваме скоро да пристъпят към действие – и да споделим новини за предстоящата им нова филмова авантюра. Колкото повече талантливи творци създават истории, толкова по-добре за кинообразованието на публиката по света.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Дринов е спрял да прилича на Гослинг и е започнал да прилича на Аронофски 😀

    1. Сега като каза и се замислих… 😀

    2. Следваща стъпка: да вземе да се представи за него на някоя церемония – току виж намаже с някоя награда.