Изчислихме около месец затишие в „гладния” лагер на The Lionsgate – и ето, че пак дойде време да ни подсетят за предстоящата първа част на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка”. Научили сме се да не очакваме непременно видео, което да притежава традиционни рекламни характеристики – този път им се е получил добре пропагандният апломб, с който Президентът Сноу подсеща, че независимо от „възпламенените” свободни пориви, Капитолът съществува – и винаги ще „бди” над поданиците на Панем.

Момчето в бяло изглежда като дрогирано (лесна задача за Хътчърсън), Доналд Съдърланд си е обичайно внушителен и общо взето тийзърът изпълнява задачата си – да предизвиква въображението. С риск да бъдем обявени за претенциозни, на нас ни се искаше нещо по-така… Може би защото вече много години нелепите пропагандни лозунги (от всякакъв произход!) са част от ежедневието ни, та е трудно да се възхитим на нещо свръх-познато, използвано като художествено решение.

Обзалагаме се, че скоро ще последват още рекламни видеа, и очакваме с особено голямо нетърпение екранното взаимодействие между Джулиан Мур и Филип Сиймур Хофман. Май вече е време да ви представим и новите „фръцнати” дизайнерски постери, свързани със „Сойка-присмехулка”, който очакваме на кино след има-няма пет месеца. Тези визии са предназначени за всички, които все още не са наясно с разпределението на окръзите в Панем съобразно поминъка на жителите им.

В екранизацията на последната част от трилогията „Игрите на глада” Франсис Лоурънс отново ще режисира Дженифър Лоурънс в ролята на непримиримата Катнис Евърдиийн, която отдавна вече не е момичето от Окръг 12, победителка в предпоследните игри. Заедно с нея бунтовната история за „Сойката-присмехулка” ще разкажат Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харълсън, Елизабет Банкс, Доналд Съдърланд, Филип Сиймур Хофман (дано почива в мир), прекрасната Джулиан Мур (в ролята на Президент Койн от „изгубения” Окръг 13). Сценарият на част 1 е дело на Дани Стронг и Питър Крейг, а както е известно (вече на всички!), трилогията на Сюзан Колинс отдавна се превърна в бестселър по целия свят и има продадени 65 милиона копия само в Съединените Щати.

За да сте в час с всички „ъпдейти” около „Сойка-присмехулка”, може да се възползвате от новия хаштаг #OnePanem – важи за Всички Социални Мрежи!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *