Потокът с новини не пита какво предпочитаме ние – той просто се изсипва и отнася доста любопитни информационни акценти в периферията. Ние като упорити търсачи на интересни проекти си ги намираме и чакаме пролука да ги споделим, какъвто е и случаят с „Shadow in the Cloud“, в който Клои Грейс Морец се е забъркала с гремлин(и).

Морец е в ролята на самолетен механик и пилот и макар нейните спътници да не са много ласкави по отношение на „жените във въздуха“, екшънът е доста напрегнат, за да се брои екипажа – кой е носи пола и кой панталони. Пък и очакваме героинята да не отстъпва по нищо на другите бойци. А, да – действието се развива по времето на Втората Световна война и трейлърите, които се появиха в мрежата, са с приятна, винтидж атмосфера.

Историята ни звуч като епизод от „Зоната на здрача“ и „Amazing Stories“, което ни харесва, но реализацията е в стил Майкъл Бей и по никакъв начин не очакваме добър филм. Съавтор и режисьор на „Shadow in the Cloud“ е Роузан Лианг. Избраното място на действието е B-17 „Летяща крепост“, годината е 1943, а героинята на Морец охранява тайнствен, високо-секретен пакет, който трябва да стигне от Оукланд до мястото, за което се е запътил самолета. На борда обаче се е промъкнал и гремлин, който ще предизвика доста сериозни поразии по време на полета.

Компания на Клои Грейс Морец и гремлина правят Бюла Коале, Тейлър Джон Смит, Калан Мълви и Ник Робинсън, а музиката е дело на Мауйа Бриджман-Купър. Другият съавтор на историята е Макс Ландис, а „Shadow in the Cloud“ вече е видял бял свят преди година в Торонто, когато все още имаше фестивален живот.

За момента очакванията са този луд екшън, който навява носталгични спомени за 80-те години на ХХ век, да се появи на VoD точно на 1 януари 2021.

shadow_in_the_cloud_ver2_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *