Кой да предположи преди n-на брой години, че Еди Мърфи има потенциал да се превърне в „мем“? Обзалагаме се, че голяма част от поколенията Y и Z въобще не подозират каква звезда беше той и как през 80-те години на ХХ век участва във успешен филм за владетелска фамилия от едно нереално място на света, наречено Замунда (не става дума за сайта, който май получи името си оттам), и те имаха шанса да се срещнат с „цивилизацията“ в Америка.

Режисьорът Крейг Брюър и Мърфи направиха заедно успешния „Dolemite Is My Name“ и не е изненада, че двамата се събират отново да се потрудят над продължението „Coming 2 America“ („Завръщане в Америка“), което се появява 33 години след оригинала на Джон Ландис. Освен Еди Мърфи, в актьорския състава се завръща Арсенио Хол (и двамата в множество роли), както и великият Джеймс Ърл Джоунс, а към тях се присъединява и Уесли Снайпс.

За незапознатите, в „Пристигане в Америка“ се разказваше за принц Акийм (Мърфи) от Африка, който потегля под прикритие към Куинс, Ню Йорк, за да си намери съпруга, която да уважава и обича заради нейния ум и свободна воля, противно на традициите за „уговорени бракове“, характерни за… всички царствени династии. А какво се случва на Акийм и компания в новото „приключение“ – може да добиете представа от трейлъра:

Ще запазим мълчание и ще оставим коментарите на вас. Вместо това ви предлагаме да видите какво гласи официалният синопсис, в който не става и дума за изгубен син, който трябва да бъде открит и поставен на царския трон в Африка. А след него ще откриете и един постер.

Коронясаният нов крал на Замунда е Акийм (Еди Мърфи). Заедно със своя доверен съветник Семи (Арсенио Хол), той потегля към ново забавно приключение на другия край на света – от любимата им африканска страна към прочутия Куинс в Ню Йорк, където започна всичко.

coming-2-america-poster-20201223

Режисьор на „Coming 2 America“ („Завръщане в Америка“) е Крейг Брюър („Hustle & Flow“, „Black Snake Moan“ ), а сценарият е на Кения Барис, по идея на авторите на оригинала Бари Блаустайн и Дейвид Шефилд. В актьорския екип освен Еди Мърфи, Арсенио Хол, Уесли Снайпс и Джеймс Ърл Джоунс, се включват още Джермайн Фоулър, Лесли Джоунс, Трейси Морган, КиКи Лейн, Шари Хедли, Джон Еймъс, Тиана Тейлър, Ванеса Бел Калоуей, Пол Бейтс, Номзамо Мбата и Бела Мърфи.

Очаква се Amazon Studios да пуснат филма в техния Prime Video канал на 5 март 2021. И така – животът продължава.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *