Не е като през последните години да не сме гледали катастрофични филми – имаше както големи блокбастъри с извънземни нашествия, пандемии, природни явления и т.н., апотеозът на които дойде с „2012” на Роланд Емерих, така и арт филми от рода на „Меланхолия” на Триер – но като че ли отдавна не сме попадали на нещо свястно в стила на старите класики като „Посейдон” (стария, не новия, който е сериозна брадва и единственото, което си заслужаваше в него, беше начинът, по който Кърт Ръсел спряха да го дават), „Earthquake” и „Ад под небето”.

Сега обаче от Корея пристига едно предложение в тази посока, което изглежда обещаващо. Става въпрос за „The Tower”, който е вдъхновен от споменатата по-горе класика „Ад под небето” – в новогодишната нощ в луксозна 108-етажна сграда избухва пожар, който превръща празненството в кошмар.

Това е всичко, което ви е необходимо да знаете. Вижте трейлъра.

Изглежда доста мащабно, което адски много ни радва – не ни се гледа някаква тотална телевизионна евтиния, каквито доста честичко ни предлагат от Sy-Fy. Разбира се, не очакваме и някакъв шедьовър, нито пък чак толкова високи „production values”, просто смятаме, че като за жанра, филмът изглежда повече от прилично.

Вижте и един плакат.

The Tower - плакат

Режисьор на „The Tower” е Чи Хун Ким („May 18”, „Sector 7”), а премиерата е 11 януари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *