Това с вечното обещание, че светът ще се промени, сме го чували под път и над път вече няколко десетилетия. Всъщност става въпрос за общочовешка мечта, интерпретирана в множество истории във всякакви епохи и форми и най-вече във фентъзи-романи от най-различни автори, сред които и Лий Бардуго. Нейните произведения се поглъщат с нетърпение от младата аудитория, а многомилионните продажби са я поставили в списъка на New York Times като една от най-популярните писатели на тийн-романи в последните години.

Бардуго е автор на развиващите се в една вселена поредици „Гриша“ (включваща книгите „Сянка и кост“, „Престол и щурм“ и „Падение и подем“) и „Шест врани“ (включваща „Шест врани“ и „Алчни крале“), които са в основата на подготвяния сериал „Сянка и кост“ („Shadow and Bone“) на Netflix. Преди няколко дни стрийминг гигантът разпространи първи тийзър, в който може да видите с каква величествена CGI-корона са увенчали елена-символ от едноименната първа книга „Сянка и кост“.

Времето от началото на 2019, когато за първи път сме споменалиСянка и кост“ , до пролетта на 2021, когато е премиерата на сериала, е напълно достатъчно сценаристът на „Първи контакт“ и „Кутия за птициЕрик Хайзърър да разгърне възможностите си като шоурънър и изпълнителен продуцент. Той и режисьорът на поредицата Лий Толанд Кригер („Age of Adaline“; отговорен за визуалния стил на „Riverdale“ и „Chilling Adventures of Sabrina“), са решили, че е необходимо да свържат сюжетните линии между „Сянка и кост“ и „Шест врани“ – и това е станало със съдействие на Бардуго, която също е в екипа на изпълнителните продуценти. Авторката твърди, че за нея не е било никак лесно да предаде „ключовете към кралството“ на нейните творения на Хайзърър, но го е сторила с пълното съзнание, че е нужно да разреши подобна намеса – и не съжалява нито за миг, че му се е доверила!

 Остава да разберем как милионите фенове-тийнейджъри ще възприемат трансформацията на познатия им свят и самото му оживяване на малкия екран. Не знаем как стоят нещата на родна територия, но предвиждаме, че в световен мащаб поредицата може да се превърне за Netfix в следващ „Stranger Things“-феномен, ако се вярва на цифрите продадени книги. Ще разберем дали сме прави през април 2021. А повече подробности, свързани със сюжета на „Сянка и кост“, може да откриете в предишната ни новина, посветена на подготовката на сериала.

Сянка и кост“ („Shadow and Bone“) е продуциран от 21 Laps Entertainment на Шон Леви и в него участват Джеси Мей Ли (Алина Старков), Арчи Рено, Фреди Картър, Амита Суман, Кит Йънг, Бен Барнс и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *