Преди няколко дни Marvel изсипаха тонове информация и материали за предстоящите им сериали и филми, сред които е и очакваният „Eternals“ на работещата в Америка китайска режисьорка Клои Жао. Преди обаче да го видим на екран (в момента, след поредното отлагане вследствие на Covid-19, премиерата е насрочена за 5 ноември 2021), ни предстои да се срещнем с „Nomadland“ – новия филм на Жао, който бележи поредния ѝ успех на сцената на независимото кино и нагледно илюстрира таланта ѝ, привлякъл вниманието и на „акулите“ в Disney и Marvel.

Nomadland“ е адаптация на книгата „Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century” на Джесика Брудър и проследява историята на 60 и няколко годишна жена на име Фърн (Франсис МакДорманд), която губи всичко след икономическия колапс на компанията, която е в основата на малък град в провинциална Невада, където живее и работи. В резултат Фърн се отправя на път и обикаля Америка като съвременен номад, изследвайки живота извън конвенционалното общество…

Вече сме представяли „Nomadland“ с една официална снимка и обещаващия му тийзър, но сега е ред за очаквания първи трейлър, който дава най-добрата представа за филма до момента. Вижте.

Част от екипа ни вече имаше възможност да гледа „Nomadland“ (за което останалите ги мразим страстно) и категорично го поставя сред най-добрите филми на годината, което съвпада с оценките на специалистите – припомняме, че той спечели престижния „Златен лъв“ във Венеция и приза на публиката в Торонто. Сред най-често цитираните плюсове са режисурата на Клои Жао и (каква изненада) изпълнението на великата Франсис МакДорманд, но към тях ние искаме да добавим и музиката на страхотния Лудовико Ейнауди, която чуваме и в трейлъра.

За съжаление, нямаме право да споделим повече, но смятаме, че няма и нужда. Смятаме, че горния трейлър и всичко, което се знае за филма (в това число творческия екип и наградите), е напълно достатъчно, за да си отбележите „Nomadland“ като задължителен и няма нужда от нашата лична препоръка. Все пак обаче ние я даваме (на хора, които не гледат само екшъни и комиксови адаптации) – филмът е супер!

Вижте и най-новия постер.

nomadland_ver2_xlg

Режисьор, сценарист, монтажист и продуцент на „Nomadland“ е Клои Жао („The Rider“, „Songs My Brothers Taught Me“). Освен Франсис МакДорманд във филма участва Дейвид Стратеърн, както и редица непрофесионални актьори, сред които и истинските номади Линда Мей, Чарлийн Суонки и Боб Уелс.

Премиерата e на 19 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *