Обичаме новини, които предизвикват в нас реакция едновременно на „wtf?“ и „hell, yeah!“. Тази е една от тях. Deadline съобщават, че любимият на милиони Питър Динклидж ще се включи в дълго подготвяния римейк на 80-тарската култова класика на Troma „The Toxic Avenger”. Не за първи път имаме смесени чувства по отношение на кастинг, свързан с този проект – подобни моменти имахме и при информацията за евентуалното участие на Джон Траволта и (в още по-голяма степен) на Арнолд Шварценегер, но този път удовлетворението е много по-голямо, да не говорим, че перспективата наистина да видим филма реализиран е доста голяма.

Новата версия на „The Toxic Avenger” се влачи от години и със сигурност се виждаше интерес към реализирането на римейка, но ако трябва да сме честни, в нито един момент нещата не изглеждаха достатъчно сериозни. Положението обаче се промени, когато правата за филма минаха в ръцете на стабилните Legendary Pictures, които относително бавно, но за сметка на това сигурно, започнаха да напредват към крайната цел. Един от най-важните моменти беше през март, миналата година, когато стана ясно, че начело на проекта като сценарист и режисьор ще застане Мейкън Блеър („I Don’t Feel at Home in This World Anymore”), който очевидно има афинитет към Динклидж, защото двамата ще работят заедно и по още един проект – комедията „Brothers“.

Припомняме, че оригиналният „The Toxic Avenger”,  дело на Лойд Кауфман и Майкъл Херц, разказва за младия Мелвин Джунко, който след като е бутнат във варел с токсични отпадъци, мутира в обезобразен свръхчовек, който използва огромната си сила, за да бори неправдата. Ролята на Питър Динклидж все още не е уточнена, но позволете ни да ви скандализираме, като кажем, че ако е самият Авенджър, не само, че няма да се ядосаме, но и ще се изкефим. Да, оригиналният образ е негова пълна физическа противоположност (с което бяга от естеството на героя), но според нас тази смяна ще предложи нов свеж поглед към историята – забавен и в тон с модерните ни времена. Пък и по-добре така, отколкото станалата досадна напоследък смяна на пола.

Ще продължаваме да следим всичко по-интересно около новия „The Toxic Avenger” и стискаме палци най-накрая да го видим реализиран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *