Обичаме слашъри, но напоследък все по-рядко се заинтригуваме от нови филм в жанра, които не предлага нищо отвъд задължителното убиване на тийнейджъри и не са обвързан с позната история или утвърден франчайз. Дори и проекта, за който ще говорим в момента, в крайна сметка да не ни хареса, поне можем да видим какви са елементите извън праволинейното колене, които подпомагат филмът все пак да не е просто напълно незапомняща се „straight to video” брадва.

Става дума за „Bodies Bodies Bodies”, който е дело на нашите приятели от A24, което също е голям бонус и малко ни вдига очакванията. Филмът е описван като хорър-комедия, но може би най-важното – „поколенческа сатира“. Историята разказва за разглезени млади богаташчета, които си организират лудо парти в отдалечено имение по време на ураган. Сред редовните им танци, безразборно пиене и наркотици, те решават да играят игра, в която, уж, ще разкриват кой е убиецът, но естествено – някой започва да убива наистина. Ще припомним, че това е филмът, който ще ни покаже една от няколкото обявени роли на сънародничката на Мария Бакалова, след летящия старт на кариерата й с „Borat Subsequent Moviefilm“.

Звучи напълно стандартно като за такъв филм до сега. Цялата врътка специално с този сценарий е, че той е написан като „сатира на TikTok поколението“, заради което героите си подхвърлят „woke” реплики все едно са в коментарна секция в социална мрежа, докато ограниченият им капацитет за внимание би трябвало да е напълно зает с оцеляването.

Вижте трейлъра сега:

Не бихме казали, че сатирата ни се струва по какъвто и да е начин проникновена или сериозна, но затова пък не можем да отречем, че трейлърът просто изглежда забавно, цветно и енергично – точно каквото очакваме от тийн слашър. Сериозните прилики с култовия „Писък” доста по-лесно биха ни накарали да гледаме този проект, отколкото елементарния опит за подигравка, който е по-скоро изброяване на разпознаваеми изрази, отколкото истинска сатиризация. Разбираме обаче, че всеки филм има нужда да се отличава с нещо, а ако първоначалните отзиви от премиерата на „Bodies Bodies Bodies” на фестивала South by Southwest са индикация, всъщност можем да очакваме приятен и истински забавен филм.

bbb-poster-20220428

Bodies Bodies Bodies” е англоезичния дебют за холандската режисьорка Халина Рейн („Instinct”). В главните роли са Лий Пейс, Аманда Стенбърг, Пийт Дейвидсън, Мария Бакалова, Рейчъл Сенът, Чейс Суи Уондърс, Миха‘ла Херолд и Конър О‘Мали.

Премиерата е насрочена за 5 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мария Бакалова!!! НЕЕЕЕЕЕЕЕEEееееееееееееееееееееееееeeeeeeee…!!!
    П.П. Сънародничката ни не проумя ли вече, че сатирата не е нейния жанр (доколкото, разбира се, можем да приемем, че онова повръщано „Борат 2“ е „сатира“) 😀 …