Кариерата на австралиеца Джъстин Кързел се развива впечатляващо и я следим с голям интерес. Безспорно е, че той направи една сериозна грешна стъпка с „Assassin’s Creed”, но последният му филм „True History of the Kelly Gang” отново го върна в добрите списъци на критиците. Да се надяваме, че успешната му серия ще продължи и със следващия му проект „Nitram”, който звучи точно като типа филм, с който Кързел пося успех си, тъй като наподобява дебюта му „Snowtown” – изпълнена с насилие история, която е разгледана през призмата на героите, замесени в нея и влиянието, което насилственият акт оказва над животите им.

Nitram” е вдъхновен от кървава действителна случка от 1996 г., при която маниак разстрелва 35 души и ранява други 23 в Порт Артър в Австралия. Освен, че филмът е базиран на реални исторически събития, подобно на „True History of the Kelly Gang” (чийто сценарист Шон Грант работи с Кързел и тук), това е история, която може да получи сериозен отзвук, заради болезнената си (и за съжаление актуална) тематика. Клането в Порт Артър е известно не само с трагедията си, но и заради това, че е първото и единствено масово разстрелване в Австралия, след което тяхното правителство моментално прави огромни промени в законите си за притежание на оръжия – нещо, което американците и до днес отказват да направят.

Друг повод за високи очаквания към този проект е това, че Джъстин Кързел е наел Кейлъб Ландри Джоунс да поеме главната роля на убиеца Мартин Брайънт. Джоунс е от онези млади актьори, които страшно се кефим да гледаме, защото има много специфична физиономия и излъчване и досега винаги успява да ни впечатли с нестандартни и запомнящи се изпълнения. Гледали сме го в блокбъстъри като „X-Men: Първа вълна”, в „Get Out” където направи страхотна роля и е впечатляващо, че успя да се открои, предвид останалите добри изпълнения, а последно го видяхме в любимия ни „Три билборда извън града”.

Освен Ландри Джоунс във филма участват още Джуди Дейвис, която гледахме в криминално недооценения прекрасен филм „“The Dressmaker”, Еси Дейвис, която играе в няколко от филмите на Кързел и Антъни Лапаля.

Nitram” вече е в продукция и се очаква да дебютира през 2021 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *