Една напълно неизненадваща и въпреки това супер приятна новина: научаваме, че се подготвя филм за екранното партньорство и задкулисната връзка на една от най-иконичните двойки на Златната епоха на Холивуд – Фред Астер и Джиндър Роджърс. Не сме изненадани, защото наблюдаваме нестихващия интерес към класическите холивудски филми от няколко години, а успехът на „La La Land” практически гарантира, че е въпрос на време и друг високобюджетен танцувален мюзикъл да се появи на екраните ни. А с всичкото ни уважение към Ема Стоун и Райън Гослинг, проектът, за който сега говорим, със сигурност ще ни покаже съвсем различно ниво на танцувални умения.

Под режисурата на познатия с „The End of the F***ing WorldДжонатан Ентуисъл,  предстоящият „Fred & Ginger” ще ни покаже екранното партньорство между двете холивудски икони, които правят десет филма заедно през 30-те и 40-те, както и неразказаната история за любовната им връзка. Фред Астер е известен с това, че дълго време не е искал да бъде познат „в комбинация“ с Джинджър Роджърс, тъй като е искал да излезе от сянката на предишното си екранно партньорство със сестра си. Въпреки това между Фред и Джинджър химията е била на толкова високо ниво и двамата са били толкова успешни заедно на екрана, че в крайна сметка са широко разглеждани като една от най-иконичните екранни двойки на Холивуд.

fred-astaire-i-ginger-rogers-20201215

Много сме щастливи, че кастингът в главните роли е повече от отличен. Ролята на Фред Астер ще бъде поета от любимеца ни Джейми Бел, който освен, че е прекрасен актьор (виждали сме го да блести в какви ли не роли), изгрява на екрана именно с танцова роля в отличния и много успешен „Billy Elliot”. Маргарет Куали пък, която е най-позната от ролята си на хипи-мацката, която усилено флиртуваше с Брад Пит в „Имало едно време …. в Холувид”, е класически тренирана балерина и участваше в миналогодишния „Fosse/Verdon”, където имахме възможност да видим впечатляващите й танцови умения. Бел и Куали освен това вече са работили заедно в „Donnybrook”, който харесваме, но със сигурност е много далеч от това, което ще бъде „Fred & Ginger” – там те ни депресираха с тежестта на съсипаните си животи, докато в предстоящия филм се надяваме, че ще ни повдигнат настроението с прекрасните си танци.

Fred & Ginger” ще бъде режисиран от Джонатан Ентуисъл по сценарий на Араш Амел („A Private War”). Засега не е ясно кога филмът ще влезе в продукция, но сме сигурни, че когато излязат нови известия, няма да ги пропуснем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ъъм…Фред Астер не споменава ли изрично, че не иска никога да бъде екранизиран?

  2. Тотално не ми пука за тоя филм, но заради Маргарет Куоли бих гледал всичко 😄