Thor

В мига, в който с „Железният човек” от „Marvel” положиха основите на новата си филмова вселена (която в крайна сметка ще доведе до „The Avengers”), всички заехме, че най-големият проблем ще бъде „Тор”. Просто, този комикс е едно съвсем „различно животно”. Светът на Тор е леко… да го наречем театрален, и се отличава от този на почти всички други герои, които в една или друга степен гонят някаква реалистичност или поне правдоподобност. Поради тази причина ни беше изключително интересно, какъв точно ще бъде подходът към него.

Лично за нас, с избора на Кенет Брана за режисьор, този подход не можеше да бъде по-добър. Всички знаем, че интерпретациите му на Шекспир са просто фантастични, а филмът има нужда точно от такъв човек, защото, както вече споменахме, „Тор” притежава голяма доза (според някои даже прекалено голяма) театралност. Може би изпитвахме леки съмнения дали той ще успее да се справи с екшъна, но това беше нещо, което трябваше да почакаме да видим, преди да кажем каквото и да е.

Е, след неофициалните кадри от „Comic Con” и „нелегалния” трейлър, най-накрая дойде времето и на първия официален трейлър. За тези, които са гледали предните два няма да има изненади, за останалите… ами, ако сте запознати с „Тор” също не би трябвало да имате проблем, но ако не сте, стилистиката може да ви дойде малко в повече. Това обаче, не е проблем на точно този конкретен трейлър.

Чрез  Yahoo!

Изглежда ли ви малко „corny”? Това е, защото така трябва да бъде. Това му е чарът на Тор. Зарадвахме се да видим агент Фил Колсън, който сигурно си спомняте, накрая на „Железният човек” откри чукa на Тор в Ню Мексико, страната на вълшебствата. 🙂 Също така и супер кратичката поява на Тhe Destroyer беше яка. Разбира се, имаме и забележки, но този път ще си ги запазим и се надяваме при втория трейлър да са намалели драстично.

Вижте сега официалния тийзър постер, кратък синопсис и няколко снимки.

Thor

Филмът проследява божествения Тор (Крис Хемсуърт) – могъщ, но арогантен воин, чиито безразсъдни действия разпалват древна война. Тор е прогонен на Земята от баща си Один (Антъни Хопкинс) и е принуден да живее сред хората. На Земята Тор среща Джейн Фостър (Натали Портмън), млад учен със сериозен (невиждан) ефект над него, тъй като се превръща в първата му любов. Тук е и мястото, където Тор научава какво наистина означава да си герой, когато се изправя срещу злите сили на Асгард, изпратени да ни унищожат.

Освен Крис Хемсуърт, Антъни Хопкинс и Натали Портмън в останалите роли ще видим Рене Русо, Стелан Скарсгард, Кларк Грег, Том Хидълстън, Джейми Алексaндър, Кат Денингс, Рей Стивънсън, Идрис Елба, Колм Фиор, Таданобу Асано и Джош Далас.

Режисьор е Кенет Брана, а премиерата е насрочена за 6 май 2011 г.

Thor

Thor

Thor

Thor

Thor

Thor

Thor

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Постерът е отвратителен, обаче трейлъра не ме подразни чак толкова много – може и да излезе нещо 🙂

 2. @Pottry

  Ако този филм на теб ти хареса, аз ще се гръмна! Честно. 🙂

  @Влади Неколов

  Прочетохме гневните ти излияния 🙂

  @Saxton Hale

  Нърд! 🙂