Много са причините да се усмихваме иронично при споменаване на чудовищната вселена  Dark Universe, чийто край беше сложен още в началото с напълно заслужения провал на „Мумията“, но истината е, че успехът на нискобюджетния „Невидимия“ на Лий Уанел отсрами Universal и те бързо се впуснаха да прекрояват бъдещите си плановете за пантеона си от чудовища.

Лий Уанел вече е ангажиран с адаптацията на „The Wolf Man“ с участието на Райън Гослинг, а Карин Кусама работи по нова интерпретация на „Дракула“. Говори се, че по други (подобни) проекти се трудят Джеймс Уан, Декстър Флечър, Пол Фийг и дори Елизабет Банкс. Тук можем да добавим и „Bride“ на Себастиан Лелио и Скарлет Йохансон, макар че този проект не е потвърден като част от вселената.

Сега обаче научаваме за още един ход на Universal, който, признаваме, звучи любопитно. Deadline съобщават, че от студиото ще поставят някое от емблематичните си чудовища в комедийна среда (нещо в стил Абат и Костело – „Abbott and Costello Meet Frankenstein“, например), като зад проекта ще застанат любимите ни Фил Лорд и Крис Милър.

Комедийното дуо ще си партнира със стария им познайник Чанинг Тейтъм, с когото работиха по хитовете „Внедрени в час“ 1 и 2. Според информацията Тейтъм ще участва в този „модерен, изпълнен с ирония трилър, вдъхновен от класическото чудовищно наследство на Universal“. Сценарият на очакваната хорър-комедия е дело на Уес Тук, който развива оригиналната идея на сценариста на „Професия: стриптийзьор“ Рийд Каролайн.

Харесваме Фил Лорд и Крис Милър („Lego: Филмът“) и се надяваме да не ни разочароват (досега не са го правили) с все още неозаглавения си проект за Universal. Обещаваме да се ослушваме и да споделим своевременно новини за този очакван комедиен хорър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *