В тази странна и безпрецедентна година високобюджетни блокбъстъри практически не видяхме (с изключение на „Тенет“), но за щастие, по-нискобюджетните продукции намериха начин да излизат и всъщност до края на годината имаме няколко предстоящи премиери, към които проявяваме много голям интерес. Една от тях, без съмнение, е премиерата на следващия филм на Стивън СодърбъргLet Them All Talk”.

Припомняме, че „Let Them All Talk” разказва историята на известната писателка Алис, чиято литературна агентка трескаво очаква следващата книга на клиентката си. В опит да стимулира креативния процес, агентката изпраща Алис на круиз, заедно с племенника ѝ и двете ѝ стари приятелки, като явно всички са остроумни и хапливи и ще си разменят духовити реплики през цялото време. За филма се заговори сравнително наскоро и досега бяхме виждали само промоционални снимки, но вече имаме и трейлър, а премиерата е след броени дни.

Страхотният актьорски екип, оглавен от Мерил Стрийп и Лукас Хеджис, в комбинация с нестихващия ентусиазъм на Содърбърг да прави кино, което не се конформира към правилата на големите студия, са сред основните причини да се интересуваме от филма. След като имаме възможност да гледаме и трейлъра, вече знаем, че това са герои, които искаме да опознаем и в чиято компания искаме да прекараме времето си.

Предишния път споменахме, че един от най-интересните детайли за „Let Them All Talk”, е, че е сниман без формален сценарий – актьорите са получавали насоки за това как сцените трябва да се развият, но са оставяни да импровизират конкретните реплики. Със сигурност ще бъде интересно да видим как този подход ще се отрази на развитието на героите и техните характери. Струва ни се, че те ще са същността на филма, който изглежда ще изследва връзките, които изграждаме през годините с хората около себе си, и как те се отразяват на живота

И докато изглежда, че героинята на Мерил Стрийп няма да бъде перфектна, а ще има и сложни, че дори неприятни страни на характера си, цялостно „Let Them All Talk” ни изглежда приятно лековат, с бърз и остроумен диалог, което определено ни допада. Често „леките“ филми на Стивън Содърбърг успяват да ни запознаят с герои, които обичаме и към които се връщаме с години наред, и стискаме палци и този случай да е такъв.

let-them-all-talk-poster-20201117

Let Them All Talk” е режисиран от Стивън Содърбърг. В главните роли ще видим Мерил Стрийп, Лукас Хеджис, Кандис Бърджън, Даян Уийст и Джема Чан.

Премиерата е в платформата HBO на 10 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *