Ако за миналата година трябва да отличим един-единствен млад актьор, на когото му предстои бляскаво бъдеще, то това ще е Тимъти Шаламе, който ни впечатли ужасно с „Lady Bird“ на Грета Гъруиг, „Hostiles“ на Скот Купър и най-вече с „Призови ме с твоето име“ на Лука Гуаданино. Наскоро малко ни напрегна, като се „пусна по течението“ и изказа съжаление за това, че е работил с Уди Алън, и дари хонорара си за благотворителност, но ще му го простим и ще продължаваме да следим кариерата му с огромен интерес.

А най-новата творческа стъпка на Шаламе се нарича „Hot Summer Nights“. Филмът е режисьорски и сценарен дебют на Илайжа Байнъм и разказва за срамежливото градско момче Даниел (Шаламе), което прекарва лятото си в Кейп Код, където навлиза в опасни води, като се забърква в бизнеса с наркотици на своя бунтовен съсед (Алекс Роу) и започва романтична връзка с неговата сестра (Майка Монро).

Звучи като класическа „coming-of-age“ история и изглежда като такава, както може да се убедите от първия трейлър.

Изглежда малко стандартно, нищо, че е „барнат“ естетически, но ние сме положително настроени, тъй като харесваме подобни истории, а освен Тимъти Шаламе във филма участват и други наши любимци като Майка Монро и Уилям Фикнър. Отзивите от показа на „Hot Summer Nights“ на миналогодишното издание на SXSW са положителни, макар че това, че филмът се забави и фактът, че излиза по DirecTV доста преди любимите ни A24 да го пуснат по кината, може да се приеме за лош знак. Но както казахме, ние сме положително настроени и с удоволствие ще му хвърлим едно око.

В допълнение вижте и официалния постер, който е в стила на трейлъра.

плакат

Режисьор и сценарист на „Hot Summer Nights“ е Илайжа Байнъм, а в ролите са Тимъти Шаламе, Алекс Роу, Майка Монро, Емъри Коен, Мия Мичъл, Уилям Фикнър, Томас Джейн и др.

Премиерата на филма е на 28 юни по DirecTV, а в кината ще може да бъде видян от 27 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *